•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Last Days (2005)

Jedan od najboljih filmova 2005. godineje sa umetničkom slobodom opisan poslednji dan Curta Cobaina. Iako se zove Blake a ne Curt, film se bavi bekstvom iz sanatorijuma i tumaranjem po šikarama, kući i predgrađu, što je prethodilo Cobainovom samoubistvu.

Cobain ne govori već mrmlja i pevuši i, naizgled izgubljen, vešto izbegava poteru koja je za njim organizovana, ne bi li bio vraćen na lečenje, ali i u studio, jer zvezdu niko ne ostavlja na miru. U njegovoj kući su i njegovi prijatelji grebatori, koji će u ključnom trenutku pobeći, ali koji ne ostavljaju ništa mučniji utisak o okruženju koje je imalo Cobaina.

Povremeno se pojavljuju eksponenti čudnog sveta u kojem živimo: menadžer za žute strane koji nagovara na ponovno objavljivanje oglasa, Cobaina, koji ga dočekuje u negližeu, ili razgovor Cobainovih prijatelja sa agitatorima nekakve crkve.

U filmu se pojavljuje u ulozi zabrinute muzičke menadžerke pevačica Sonic Youtha, Kim Gordon, a muzika za film prepuštena je Thurston Mooreu iz iste grupe. Film je režiran sa retkim osećanjem za dobro. Rečenica zvuči glupo, ali ne i kada se pogleda film.

Žanr:biografski, drama, muzički
Godina:2005
Reziser:Gus Van Sant
Producent:Dany Wolf
Scenario:Gus Van Sant
Uloge:Michael Pitt, Lukas Haas, Asia Argento, Harmony Korine
Uzrast:R
Award:1 nagrada i 3 nominacija
Studio:HBO Films, Meno Film Company, Picturehouse Entertainment
Zemlja:United States
Website:www.lastdaysmovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu