•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Lekarski karton Marilyn Monroe na aukciji

Na aukciju na Beverly Hillsu 9. i 10. novembra biće ponuđena lekarska dokumentacija američke glumačke zvezde Marilyn Monroe koja sugeriše da se holivudska diva podvrgnula estetskim hirurškim zahvatima.

Na aukciji će se naći i šest rentgenskih snimaka, objavila je aukcijska kuća Julien's Auctions.

Procenjuje se kako bi snimke i lekarske beleške nastale između 1950. i 1962. mogle postići cenu od 15 do 30 hiljada dolara.

Prema lekarskim izvorima Monroe je tokom života imala manje estetske zahvate na bradi i vrhu nosa. Naime, beleške holivudskog estetskog hirurga Michaela Gurdina čini se da potvrđuju glasine da se glumica koja je bila oličenje lepote i glamura tokom tamošnjeg zlatnog doba podvrgnula estetskim zahvatima. Anonimni prodavac te je beleške dobio na dar od Gurdina.

Gurdinove beleške uključuju zapise iz 1950. o hrskavičnom umetku u njenoj bradi koji se počeo razgrađivati. Kasnije analize snimaka ukazavale su na mogućnost minijaturne frakture. Monroe je dan nakon poseta lekaru dobila otkaz u studiju 20th Century Fox jer je izostajala sa snimanja filma Something's Got to Give.

Među podacima iz njenog zdravstvenog kartona vođena pod imenom Joan Newman bila je i zabileška visina od 168 centimetara i 52 kilograma težine. Prema beleškama, glumica je patila od neutropenije 1956. za vreme boravka u Engleskoj dok je 1957. imala vanmaterničnu trudnoću.

Website:vijesti.ba
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...