•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Amen. (2002)

Amen. je ratni krimi film iz 2002. godine koji je osvojio 4 prestižnih nagrada. Reditelj, kao i scenarista filma je Costa-Gavras.

Kurt Gerštajn je nemački hemičar koji se, posle učešća u raznim državnim projektima iz oblasti zdravstva, našao među naučnicima koji su radili za nacističke SS jedinice.

Radeći na projektu dezinfekcije i prečišćavanja vode kako bi iskorenio virus tifusa koji je desetkovao nemačke trupe, Gerštajn je razvio otrovni prečišćavač nazvan ciklon B. Uskoro, međutim, saznaje da je SS odlučio da njegov pronalazak, u gasovitom obliku, upotrebi za ubijanje logoraša. Užasnuti Gerštajn, inače predani Katolik, odlučuje da progovori o genocidu, ali to ne može da uradi u Nemačkoj.

Njegovu priču, međutim, ne žele da čuju ni u Švedskoj i SAD. Jedini koji mu veruje je jezuitski sveštenik Rikardo Fontana, koji poznaje Papu Pija XII lično. Fontana moli Papu da javno osudi masakr Jevreja, ali ovaj odbija, uveren da je boljševička Rusija veća opasnost po Katoličku crkvu od nacista. Vremenom se Gerštajn i Fontana udružuju sa Jevrejima iz Rima koji beže od nacističke represije u okupiranoj Italiji.

Žanr:krimi, drama, rat
Godina:2002
Reziser:Costa-Gavras
Scenario:Costa-Gavras, Jean-Claude Grumberg
Uloge: Ulrich Tukur, Mathieu Kassovitz, Ulrich Muhe
Uzrast:UR
Award:4 osvojene
Studio: Canal+
Zemlja:France
Jezik:Engleski
Trajanje:132 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...