•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Prve se uloge u vodu bacaju

Velike filmske zvezde na početku karijere nisu baš mogle birati uloge kao što to mogu danas. Nisu se svi glumci proslavili samo tako. Neki su obilazili veliki broj audicija dok nisu dobili prve uloge, koje bi dosta njih najradije zaboravilo.

Većinu naših omiljenih glumaca kao što su Beti Vajt, Harison Ford, Džek Nikolson nismo ni videli u njihovim prvim ulogama, a mnoge od njih ne bi ni prepoznali.

Tom Henks: Jedan od najtraženijih holivudskih glumaca Tom Henks svoj filmski debi imao je u filmu "He Knows You're Alone" iz 1980. godine. U tom horor filmu imao je manju ulogu glumeći mladog Eliota. Prema scenariju taj lik je trebalo da umre, ali se tvorcima filma toliko svidelo kako ga Henks glumi da su ga ostavili u životu. Henks je kasnije nizao ulogu za ulogom i dobio je dva "Oscara" zahvaljujući ulogama u filmovima "Filadelfija" i "Forrest Gump". Njegov najuspešniji film je "Da Vinčijev kod" iz 2006. godine, koji je zaradio čak 750 miliona dolara.

Beti Vajt: Najomiljenija poznata ličnost u Americi superzvezda Beti Vajt najpoznatija je po ulogama Rouz Nilend u "Zlatne devojke" i kućepaziteljke Elke u seriji "Ludnica u Klivlendu". Vajtova, koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao glumica sa najdužom TV karijerom, počela je kao voditelj u šou programima "Blondie", "The Great Gildersleeve" i "This Is Your FBI". Njihova popularnost joj je obezbedila sopstvenu emisiju kojom se probila davne 1954. godine u "The Betty White Showu".

Džek Nikolson: Dobitnik "Oscara" za ulogu u ostvarenju "Let iznad kukavičjeg gnezda" Džek Nikolson prvi put je glumio u filmu "The Cry Baby Killer", koji je snimljen 1958. godine. Njegova uloga Džimija Volasa nije bila velika, a i oni koji su gledali taj film verovatno ga ne bi prepoznali.

Nakon tog i dalje je glumio u niskobudžetnim, uglavnom horor filmovima. Iz anonimnosti izlazi 1969. godine nakon uloge provincijskog advokata u filmu "Goli u sedlu". Ubrzo nakon toga nametnuo se nizom značajnih uloga tipičnih antagonista i neurotičnih autsajdera i najuverljivije tumači buntovne, neprilagođene i asocijalne osobe.

Bred Pit: Omiljeni glumac većine ženske populacije Bred Pit svoju karijeru počeo je pojavljivanjem u sitkomu "Head of the Class" zajedno sa zvezdom serije Robin Givens. Gostovao je i u dve epizode "Growing Pains". Nakon toga je nastupao u ulozi Krisa u dugogodišnjoj sapunici "Another World". Nakon toga usledile su i prve uloge u filmovima, a potom i glavne filmske uloge. Danas je svaki film u kojem glumi pravi hit i donosi mnogo novca na bioskopskim blagajnama.

Harison Ford: Glumac Harison Ford dao nam je mnogo nezaboravnih filmskih momenata. Najpoznatije uloge ostvario je kao Han Solo u tri filma "Ratova zvezda" i kao Indijana Džouns u "Otimači izgubljenog kovčega", "Indijana Džouns i ukleti hram", "Indijana Džouns i poslednji krstaški pohod" i "Indijana Džouns i kraljevstvo kristalne lobanje". Ali, na njegovoj prvoj ulozi iz 1967. godine u seriji "The Virginian" nisu mu baš zavidni. Čovek sa crnim šeširom daleko je od onog glumca kojeg danas gledamo.

Robert Patinson: Proslavio se ulogama vampira Edvarda Kalena u sagi "Sumrak" i Sedrika Digorija u filmu "Hari Poter i vatreni pehar". Robert Patinson je svoju prvu ulogu igrao u kostimiranom filmu "Vanity Fair". U tom filmu, koji je snimljen 2004, glumio je Rodija Krolija. Nažalost, pošto još nije bio slavan, tokom montaže ispale su mnoge njegove scene.

Skarlet Johanson: Najseksepilnija žena sveta Skarlet Johanson počela je svoju filmsku karijeru kao devojčica u filmu "North", koji je snimljen 1994. godine. Johansonova je u tom filmu glumila savršenu ćerku svojih roditelja u savršenoj porodici u kojoj se sve promeni kada u nju dolazi dečak kojeg glumi Ilaja Vud.

Tom Kruz: Glumac Tom Kruz danas je van svake kategorije i kada bi krenuli nabrajati njegove filmske hitove popis bi bio veoma dugačak. Na filmu je prvi put nastupio 1981. godine u ostvarenju Franka Zefirelija "Ljubav bez kraja", a prvu veću ulogu imao je 1983. godine u filmu "Rizičan posao", reditelja Pola Brikmana. Kasnije je dobio uloge u filmovima "Top gun", "Boja novca", "Kišni čovek", "Rođen 4. jula", "Intervju sa vampirom'', "Nemoguća misija'', "Džeri Magvajer" i drugim velikim ostvarenjima. Tri puta je nominovan za "Oscara" kao najbolji glavni glumac i to za filmove "Rođen 4. jula", "Džeri Magvajer" i "Magnolija".

Preuzeto: Nezavisne.com

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...