•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Svečano zatvoren 9. Kids fest

9. Dečiji festival zatvoren je svečano u nedelju u Domu sindikata u Beogradu u duhu u kom se ovaj festival i održava – veselo i svečano uz brojnu publiku koju čine deca i njihove porodice i prijatelji, kao i specijalnim programom koji je svojevrsni omaž filmu.

Deca glumci i glumice iz studija BIS na čelu sa mentorkom, glumicom Dušicom Novaković, i uz učešće Borisa Trivana, finaliste takmičenja „Ja imam talenat“, izvela su na zatvaranju kratki komad inspirisan filmskom istorijom, i kultnim filmovima „Titanik“, „Pevanje na kiši“, „Buč Kasidi i Sandens Kid“, „Dosije X“, „Osmi putnik“, „Predator“, „Ratovi zvezda“, „Mulen ruž“, ali i nekih novijim bioskopskim hitovima. Pisac scenarija, koreograf i reditelj tačke je Miloš Paunović.

Ambasadorka 9. Kids festa, glumica Jelena Jovičić, otpevala je „Somewhere over the rainbow“, jednu od najpoznatijih filmskih numera, iz filma „Čarobnjak iz Oza“.

Tokom vikend finala festivala posetioci su se družili sa animatorima, mađioničarima i maskotama, a specijalni gosti Kids festa tokom vikenda bio je Guitar Art festival, koji je organizovao mini-koncerte gitare i perkusija u holu Doma sindikata. Gosti specijalnog zatvaranja bili su i talenti iz škole UMS, koji su izveli kraći modni performans.

Svečano zatvaranje upotpunila je projekcija filma „Mala velika panda“, film evropsko-kineske produkcije i najskuplji kineski animirani film do sada. Na ovom filmu radio je veliki broj kreativnih ekipa iz raznih zemalja, a ceo film nacrtan je rukom.

Tokom sedam dana festivala publika je imala priliku da u bioskopima po veoma povoljnim cenama gleda 13 premijera – igrane, animirane, dokumentarne, 2D i 3D filmove iz raznih krajeva sveta, sinhronizovane na srpski jezik.

Kao i svake godine, u bioskopima su deca imala priliku da učestvuju a raznim igraonicama i radionicama. Hol Doma sindikata u Beogradu bio je pozornica Kids fest arene, prostor u kome se odvijaju zabavne, kreativne i edukativne radionice i igraonice, gde su posetioce očekivali „Politika za decu“, UMS i „Artimedia“, Centar za animaciju dece „Čigra igra“, Crveni krst Begrada, „ComputerLand“, „PeroArt Centar“, škola glume „Studio 1“, slatki kutak „Životinjskog carstva“ i ostale zanimljive radionice.

Radioničarski program decu upoznaje sa novim veštinama i raznim zanimljivim oblastima, i pomaže im da razvijaju interesovanja u novim smerovima. Nakon što se na Kids festu upoznaju sa likovnim, sportskim, novinarskim, manekenskim radionicama, sa ilustracijom, plesom, mačevanjem, glumom, mnogi mališani nastave da ta interesovanja razvijaju kao hobije.

I filmski i radioničarski program Kids festa u službi su istog cilja – da doprinesu bogatstvu dečijeg sveta i kvalitetnijem, lepšem i zabavnijem odrastanju.

Tokom narednih meseci Kids fest će revijalno biti prikazan u gradovima širom Srbije, a najgledaniji filmovi sa festivala naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru.

„Nosorog Oto 3D“ već se može gledati u bioskopima, dok će se „Vitez Rasti 3D“ u bioskopu naći od 14. novembra, a „Safari u Africi 3D“ od 28. novembra.

Website:mcf.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...