•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Džefri Raš i Sofi Nelis u filmu “Kradljivica knjiga”

Film ,,Kradljivica knjiga” zasnovan na istoimenom bestseleru. Trejler i prvi insert iz filma upoznaju nas sa inspirativnom pričom o hrabrosti i ljubavi.

Nacistička Nemačka, godina 1939. Zemlja zadržava dah. Smrt nikada nije imala toliko posla. Devetogodišnja Lizel živi sa svojom starateljskom porodicom. Dok se situacija pogoršava i mržnja postaje sve veća i opipljivija, Lizel počinje da krade knjige.”Kada ti život nešto uzme”, kaže ona svom prijatelju, “moraš da uzmeš nešto nazad”. Međutim, Lizel ne zadržava knjige samo za sebe. Ona ih deli sa drugima, između ostalih i sa Jevrejinom koga od nacista u podrumu kuće skrivaju njeni roditelji.

Mlada glumica Sofi Nelis i kultni britanski glumac Džefri Raš igraju glavne uloge u filmu “Kradljivica knjiga”, inspirativnoj priči o hrabroj i odlučnoj devojčici, zasnovanoj na istoimenom romanu autora Markusa Zusaka. Ovaj roman, koji se u našim knjižarama može naći u izdanju kuće “Laguna“, svetski mediji nazvali su “briljantnim i nesvakidašnjim ambicioznim delom” (Njujork tajms), “knjigom za ceo život“ (Independent), “pričom od koje staje dah“ (Gardijan).

Markus Zusak je australijski pisac koga od književnih početaka prate atributi inovativnog i poetičnog pisca. „Kradljivica knjiga“ zasnovana je na jednoj od najvećih tragedija čovečanstva svih vremena – Drugom svetskom ratu, i stradanjima Jevreja u njemu. Budući da je ova tema već bezbroj puta, na bezbroj različitih načina opisivana, utoliko je bio posredi krupniji književni zalogaj, i utoliko je bilo teže obraditi je na pravi i zaista inovativan način. Markusu Zusaku ovo je pošlo za rukom, s obzirom na to da je “Kradljivica knjiga“ proglašena za književni fenomen.

Režiju “Kradljivice knjiga“ potpisuje britanski reditelj Brajan Persival, koji ima velikog iskustva u režiji na televiziji, i BAFTA nagradu za najbolji kratki film. Mladu glumicu koja će igrati glavnu ulogu, devojčicu Lizel, producenti su tražili u nekoliko zemalja širom sveta, da bi se na kraju odlučili za francusko-kanadsku glumicu Sofi Nelis. Sofi Nelis iza sebe ima već nekoliko uloga na filmu i televiziji, kao i nekoliko nagrada za decu glumce. Roditelje mlade Lizel igraju oskarovac Džefri Raš i glumica nekoliko puta nominovana za Oskara, Emili Votson.

“Kradljivica knjiga” će se u bioskopima naći 2014. godine.

Website:mcf.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...