•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Forgotten (2004)

Telly (Julianne Moore) je žena koju je zadesila velika tragedija. Njen osmogodišnji sin je stradao u avionskoj nesreći pre 14 meseci. Iznenada, njen muž (Cary Sinise) i njen psihijatar (Anthony Edwards) saopštavaju razornu istinu: dečak nije ni postojao. Telly odbija da im poveruje, naročito kada počne da je prati FBI...

Dok u uvodnim kadrovima posmatrate New York iz ptičije perspektive jasno vam je da nije u pitanju drama. Ako je drama ono što tražite, gledajte Birth. Izbrisano sećanje nema puno zajedničkog sa dramom Jonathana Clazera. Jedina sličnost je u sjajnoj glumačkoj ekipi. Oba filma se bave tajnama, nadrealnim stvarima i oba imaju neadekvatan kraj.

Julianne Moore glumi ženu na ivici nervnog sloma. To je tip uloge koji polako postaje njena specijalnost, (emocije: ljutnja, zbunjenost, puno jecanja), iako se mora priznati da joj to polazi za rukom. Problem je u njenom 'prisećanju' koje 'okida' sličan fenomen koji zahvata njen komšija, alkoholičar (Dominic West) se iznenada seti da je i on imao sina. Kakve su šanse da se to desi u 'gradiću' zvanom New York?

Dobrodošli na teritoriju Dosijea-X. Da li je Telly psihotična? Postoji li zavera u koju je umešana i vlada, ili bar haški optuženici, vanzemaljci i ko zna još ko? Možda je u pitanju nešto još zlokobnije? Mešajući žanrove (psiho-drama, triler zasnovan na teorijama zavere, kvazi-horor), režiser Joseph Ruben ne uspeva da održi napetost (njegov film bi trebalo da bude triler) dok njegovi zbunjeni junaci, Mooreova i West kopaju po sećanjima, tumarajući okolo sa agentima FBI na tragu. Slede dve-tri šok scene (ako ništa drugo, dobro će poplašiti publiku) i razočaravajući kraj.

Očekujete nešto novo, posebno... bilo šta što bi opravdalo sat i po gledanja filma. Moramo da vas razočaramo: neće se desiti ništa neobično. Scenarista Gerald Di Pego je sav višak pitanja koja ostaju bez odgovora, 'gurnuo pod tepih', u stilu Chrisa Cartera, tvorca serije Dosije X. Krivite vladu, tajne službe i ostale ’čuvare istine'. Istina je negde tamo, što bi rekao tajni agent Fox Moulder. Istina je i da nas je Izbrisano sećanje nateralo da poželimo da je brisanje sećanja moguće. Bar ovaj put.

Žanr:drama, misterija, sf
Godina:2004
Reziser:Joseph Ruben
Producent:Bruce Cohen, Dan Jinks, Joe Roth
Scenario:Gerald Di Pego
Uloge:Julianne Moore, Dominic West, Christopher Kovaleski
Uzrast:PG-13
Award:6 nominacija
Studio:Revolution Studios
Zemlja:United States
Website:www.sonypictures.com/movies/theforgotten
Jezik:Engleski
Trajanje:91 minut
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...