•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (2013)

Padaće ćufte 2 nastavljaju tamo gde je prethodna Sonijeva animirana komedija stala. Genijalnost pronalazača Flinta Lokvuda konačno je priznata, kada je on pozvan od strane njegovog idola Čestera da se pridruži kompaniji, gde najbolji i najpametniji inovatori na svetu stvaraju nove tehnologije za boljitak čovečanstva.
Česterova desna ruka i jedan od njegovih najvećih izuma je Barb, izrazito inteligentna ženka orangutana sa ljudskim mozgom, koja je lukava, manipulativna i voli da nosi karmin. Flintov san je uvek bio da on bude priznati izumitelj, ali sve se menja kada otkrije da njegova ozloglašena mašina, koja pretvara vodu u hranu, još uvek radi.

„Volim njihov svet“, rekao je Kodi Kameron koji je, zajedno sa Krisom Pernom reditelj filma. On je sarađivao na velikom broju animiranih filmova: “Od svih koje sam radio, najomiljenije su mi Padaće ćufte. Divno je da imate šansa da se ponovo vratite i stvarate ove likove i njihov ludi svet. Ovaj projekat je veoma uzbudljiv,” rekao je reditelj Kameron. Reditelj Pern kaže da dok je tim razvijao ideje pre početka bilo kakvog rada, došlo se do velikog broja elemenata koji su se dalje mogli razvijati i istraživati, uključujući kako avanturu priče, tako i same likove. „U ovoj avanturi svi likovi su izraženiji. Na primer Erl, gradski policajac, želi da zaštiti svoj dom koji mnogo voli. Meni, koji je bio veoma ćutljiv u prvom delu, pokazuje nekoliko svojih skrivenih strana.“

U novom filmu Flint otkriva da njegova mašina ipak radi i pravi hibride životinja i hrane. “Na kraju prvog dela hrana počinje da oživljava. Sa takvom idejom smo krenuli u nastavak filma”, rekao je jedan od producenata. Kada je jednom odlučeno da ovo bude film o hrani, znalo se da će i nastavak biti u tom stilu. “Ali otišli smo korak dalje. Kada se likovi vraćaju na ostrvo, zatiču džunglu kojom je obrastao ceo grad, kao i hranu koja je evoluirala. To nisu samo parčići pice, tu su sada i krastavčići, lubenice, jagodice itd.“

Autori filma želeli su da zadrže isti izgled, osećaj i energiju filma, ali isto tako da još kreativnije razrade likove. Glumac Bil Heder pozajmljuje glas glavnom liku ovog animiranog filma. Kako kažu reditelji on je iz scenarija izvukao ono što niko nije mogao da zamisli na samom početku. “Flint je momak koji ima najbolje namere. Ali uvek nešto krene naopako. Ipak, on je veoma motivisan i siguran, čak i u onim situacijama kada svi misle da je lud. Osećam bliskost sa njim. Oboje smo štreberi, nervozni i ne baš tako dobri kada su devojke u pitanju,“ rekao je o svom liku glumac Heder.

Glumica Ana Faris reprizira ulogu Flintove devojke Sem Sparks: „Bila sam veoma ponosna kako je izgledao prvi deo. Kada dajete glas u animiranom filmu, radite na tome i po celu godinu, ali ne znate kako će to u završnici izgledati. Bilo je uzbudljivo videti to sve na kraju, umetnički dojam je neverovatan”, rekla je glumica Faris. O samom liku glumica kaže “Ona je jedna pametnica, veoma optimistična. Ona je vođa, ali daje drugima podršku. Avanturista je i saoseća se sa ljudima. Ona je super žena.” U filmu se pojavljuje novi lik, idol Flinta Lokvuda, Čester V. Glas mu pozajmljuje glumac koji je i u prvom delu imao jednu od uloga, ali ovaj put veću i zanimljiviju: “On je bogataš u čijoj kompaniji sve deluje lepo, jer on je odličan pronalalazač, ali stvari se menjaju kada Flint počne da radi za njega”, rekao je Vil Forte. Pravilo iz prvog filma je da hrana u crtaću mora da izgleda lepo i ukusno.

“Džinovski hamburger može da izgleda zastrašujuće, ali želite da ga pojedete zato što izgleda ukusno”, rekao je reditelj Pern. „Padaće čufte” je predstavljao ogroman izazov za reditelje i njihov tim animatora, jer sve je trebalo prikazati kao da je stvarno. Padaće ćufte je nastao 1978, kao dečja knjiga, delo Džudi i Rona Bereta, koja je do sada štampana u preko milion primeraka. Svojim šarmantnim, vizuelno inventivnim stilom, apsurdnim smislom za humor, i fantastičnom premisom – grad u kome hrana pada sa neba! – bilo je jasno da će jednom knjiga biti pretočena u animirani film.

Žanr:animacija, porodični, fantazija, komedija
Godina:2013
Reziser:Cody Cameron, Kris Pearn
Scenario:Judi Barrett, Ron Barrett
Uloge:Bill Hader, Anna Faris, Will Forte
Uzrast:PG
Studio:Columbia Pictures, Sony Pictures Animation, Sony Pictures Imageworks (SPI)
Zemlja:United States
Website:www.facebook.com/CloudyMovie?fref=ts
Jezik:Engleski
Trajanje:95 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...