•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Machete Kills (2013)

Reditelj Robert Rodrigez i glumac Deni Trejo u filmu Mačeta ubija vraćaju ovog nesvakidašnjeg heroja u život. Poreklo Mačete vodi iz kratkog debija u trejleru koji je Rodrigez uradio za Grindhouse 2007. godine u saradnji sa Kventinom Tarantinom. Na osnovu ovog trejlera Rodrigez je snimio igrani film „Mačeta“ 2010. godine.

Podsticaj za „Mačeta ubija“ nastao je čak pre nego što je prvi deo stigao u bioskope. Kada je Rodrigez završavao film „Mačeta“, pomislio je da nedostaje još nešto. On objašnjava: „Mačeta se odvezao sa Džesikom Albom i to je bio lep kraj. Tada sam odlučio da stavim naslove za dva lažna nastavka, samo da bi publika pomislila da ti nastavci zaista dolaze. Ti naslovi su bili - Mačeta ubija i Mačeta ubija ponovo.“

U filmu “Mačeta ubija”, Deni Trejo se vraća kao bivši federalni agent koga angažuje predsednik SAD u misiji koja bi bila nemoguća za svakog smrtnika. On mora da zaustavi ludog revolucionara i ekscentričnog milijardera, trgovca oružjem koji je skovao plan da proširi rat i anarhiju širom planete. Mačeta će dospeti čak i u kosmos.

Impresivan glumački ansambl u filmu „Mačeta ubija“ uključuje povratk starih članova – Deni Trejo, Džesika Alba, Mišel Rodrigez, Elise i Elektra Avelan i Tom Savini, kao i impresivan novi ansambl – Mel Gibson, Demijan Bicir, Sofija Vergara, Amber Heard, Kjuba Guding Jr, Valt Gogins, Antonio Banderas, Čarli Šin, Vilijam Sadler, Aleksa Vega i Lejdi Gaga.

„Mačeta ubija će nagraditi ogromnu legiju fanova koji su otkrili film u bioskopu, home videu ili kablu i koji su želeli nastavak, ali i novu publiku koju će privući izgled i osećaj visokobudžetnog akcionog filma. Mačeta ubija ima mnogo više akcionih i futurističkih elemenata koji će ih uzbuditi i iznenaditi. Prišao sam ovom ostvarenju kao visokobudžetnom filmu i upotrebio ekipu Troublemaker-a na način kao za Sin City i Predators. Ovaj film ima potpuno drugačiji izgled i osećaj od prvog filma. On napušta izgled originala i koristi estetiku velikog akcionog filma uz korišćenje tehnologije i tehnika snimanja koje koristim radeći moje velike filmove što će proširiti obim i veličinu ove priče“, kaže Rodrigez.

Zanimljivosti o filmu:

-Mačeta ubija je prvi film u karijeri Čarlija Šina u kome je potpisan pod svojim pravim imenom – Karlos Estevez
-Ovo je prvi put da Mel Gibson igra negativca.
-Saradnja Roberta Rodrigeza i Denija Treja je jedanaesta po redu.
-Mačeta ubija je prvi film Lejdi Gage.
-Film je snimljen za 29 dana.
-Uloga Miss San Antonio je bila ponuđena Mišel Vilijams, ali ona je odbila. Ulogu je dobila Amber Heard.
-Mel Gibson je završio snimanje u roku od nedelju dana.
-Čarli Šin igra predsednika SAD. Njegov otac Martin Šin je nekoliko puta igrao predsednika SAD, a najzapaženija uloga je u TV filmu The West Wing.

Žanr:akcija, krimi, triler
Godina:2013
Reziser:Robert Rodriguez
Producent:Robert Rodriguez, Rick Schwartz, Sergei Bespalov, Aaron Kaufman, Iliana Nikolic
Scenario:Kyle Ward, Robert Rodriguez
Uloge:Danny Trejo, Alexa Vega, Mel Gibson
Uzrast:R
Studio:Aldamisa Entertainment, 1821 Pictures, Quick Draw Productions
Zemlja:United States
Website:machetekills-lefilm.com
Jezik:Engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo