•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Prvi ruski bloksbaster krenuo u osvajanje sveta!

Prema pisanju portala vijesti.me novi ruski film “Staljingrad” kandidovan za prestižnu nagradu Oskar, za tri nedelje prikazivanja u Rusiji i bivšim sovjetskim republikama, sakupio je milijardu 382 miliona rubalja. Na taj način film je postao najprofitniji u istoriji savremene ruske kinematografije. Predstoje novi horizonti: sada predstoji prikazivanje u inostranstvu.

Reditelj velikog ratnog filmskog spektakla je Sergej Bondarčuk, koji je imao budžet od 30 miliona dolara.

Prošli vikend, kako se očekivalo, ojačao je pozicija Staljingrada: film je zaradio od prikazivanja još 180 miliona rubalja. Ukupna zarada značajno premašuje pokazatelje prethodnog ruskog rekordera, filma Timura Bekmambetova “Ironija sudbine”.

Producent Aleksandar Rodnjanski je kazao da je film pravljen “takvim jezikom da bude univerzalno jasan”.
- Meni se čini da nije pravilna želja da se snimi nešto za izvoz. Najrazumnije je da se prave filmovi za sopstvenu publiku tako da oni putuju, prevladavaju granice, poseduju sposobnost da zainteresuju i druge gledaoce.

Prvi stranci koji će videti film biće Kinezi. Za kinesku distribuciju izrađeno je više od tri hiljade kopija – dva puta više nego za rusku. Stanovnici Kine mogu da ocene film o podvigu branilaca Staljingrada u vreme Drugog svetskog rata od prošlog petka. Film će se zatim prikazati u Japanu, Koreji, Nemačkoj, Americi... Prvi put za 40 godina ruski film je dospeo u ruke velike distributerske kompanije - Kolumbija Pikčrs ga prikazuje i populariše u celom svetu.

Website:vijesti.me
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...