•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Cooler (2003)

Iako je reditelj "Kockara", Wayne Kramer, sklon komičnim, ponekad i bizarnim situacijama, on nikada ne prelazi granicu dobrog ukusa i nikada se ne smeje tragičnom liku koji je tako nadahnuto odigrao Macy. U ostalim ulogama su uverljiva i fenomenalna Maria Bello ("Tajni prozor", "Auto Focus"), harizmatični Paul Sorvino ("Romeo + Juliet") i poznata plivačica i foto-model, Estella Warren ("Planeta majmuna"). "Kockar" je bio nominovan i za Oscara (Baldwin) i Zlatni globus (Baldwin, Bello), a osvojio je niz nagrada na renomiranim festivalima širom sveta.

Kada bi loša sreća hodala u ljudskome obliku, zvala bi se Bernie Lootz. Sredovečni Bernie (William H. Macy) zaposlen je na mestu koje najviše odgovara njegovom neobičnom talentu: u lasvegaškom kasinu, kao donosilac loše sreće velikim dobitnicima. Ponekad je dovoljno da Bernie samo dotakne novog miljenika fortune, i njegov je sretni niz nepovratno upropašten. Ali sve se menja kada Bernie upozna simpatičnu konobaricu Natalie (Maria Bello) i zaljubi se u nju. Nažalost, sreća pronalazi Bernieja u najnesrećnijim okolnostima: Natalie mu uzvraća ljubav u trenutku kada njegov nemilosrdni šef, Shelly (Alec Baldwin), najviše treba njegove usluge - a Berniejeva se sreća počela naglo popravljati...

"Kockar" je možda najveća uloga legendarnog Williama H. Macyja ("Magnolia", "Fargo"), upravo skrojena za njegov fascinantan talent tumačenja malih, običnih ljudi koji često dolaze u neobične situacije. Izuzetno zanimljiva pretpostavka, da bi u kasinu mogao zaista da radi čovek koji donosi lošu sreću, dramatizirana je na nezaboravan način - spojem racionalne, gotovo staromodne montaže, s mnogim vizualno fascinantnim kadrovima kazina i likova. Macyjev antagonist u filmu, uz njegovu vlastitu lošu sreću, veliki je Alec Baldwin u ulozi šefa kasina, Shellyja. Baldwin je još jednom igrao nezaboravan i složen lik koji spaja nasilje s nježnošću svilenkastom lakoćom i genijalnošću. Macyjev lik nalazi se u začaranom krugu, u kojemu nije jasno da li je njegova loša sreća posledica nedostatka samopouzdanja i dugotrajne depresije, ili je upravo obrnuto, njegova loša slika samog sebe uzrokovana lošom srećom.

Žanr:drama, romansa
Godina:2003
Reziser:Wayne Kramer
Producent:Sean Furst
Scenario:Frank Hannah, Wayne Kramer
Uloge:William H. Macy, Maria Bello, Alec Baldwin
Uzrast:R
Award:Nominovan za Oscara, 11 nagrada i 19 nominacija
Studio:ContentFilm, Pierce/Williams Entertainment, Furst Films
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:101 minut
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu