•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

10 Things I Hate About You (1999)

"10 Things I Hate About You" je tinejdžerska romatična komedija iz 1999. godine koju je režirala Gil Junger. Film je adaptacija Shakespearovih tekstova iz kojih su scenaristice McCullah Lutz i Smith prilično uspešno prenele radnju iz renesansne Italije u savremenu američku srednju školu u Seattleu.

Sestre Kat i Bianca idu u istu školu i žive sa strogim ocem koji im ne dopušta izlaske sa momcima pre mature. Dok je mlađa Bianca vrlo popularna, starija Kat je crna ovca - samouverena ljubiteljica književnosti i potpuno nezainteresovana za momke. Bianca želi izaći sa zgodnim školskim zavodnikom Joeyjem, ali otac je donro novo pravilo - prva na sastanak sa momkom mora ići Kat jer je starija. Dok ona ne nađe momka, a otac se nada da to neće biti tako skoro, Bianca ne sme da izlazi. Simpatični Cameron, kojem se Bianca jako sviđa, i njegov prijatelj, odluče nagovoriti Joeyja da potplati novog i problematičnog učenika Patricka Veronu kako bi izveo Kat, što bi Joeyju omogućilo da izvede Biancu, iako Cameron mlađu sestru zapravo želi za svoju devojku. Patrick pristane i polako počne zadobivati naklonost tvrdoglave i neukrotive Kat...

Neformalna osavremenjena prilagođena verzija poznate Shakespeareove komedije Ukroćena goropad jedan je od popularnijih tinejdžerskih filmova sa kraja devedesetih. Bio je odskočna daska za dvoje tada vrlo mladih glumaca: Julia Stiles koja je nakon ovog filma postala vodeća ženska zvezda tinejdžerskih hitova i osavremenjenih adaptacija Shakespearovih klasičnih drama, a zadnjih godina afirmisala se i u filmovima usmerenima odraslijoj publici, te Heath Ledgera, Australijanca kojem je upravo ovaj film bio prvi hollywoodski nastup i ubrzo je postao jedan od prestižnih glumaca mlađe generacije. Nažalost, preranom smrću je završena njegova karijera.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:1999
Reziser:Gil Junger
Producent:Andrew Lazar
Scenario:Karen McCullah, Kirsten Smith
Uloge:Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt
Uzrast:PG-13
Award:dve nagrade i 12 nominacija
Studio:Touchstone Pictures, Mad Chance, Jaret Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....