•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kissinger and Nixon (1995)

U pitanju je odlična tv drama u kojoj su svi elementi dobro složeni: od scenarija, glumačke interpretacije, šminke i utiska tog vremena.

Nixon je na okončanje dugotrajnog i iscrpljujućeg vojnog sukoba gledao samo kao na mogućnost da na predstojećim predsedničkim izborima osigura nadmoćnu pobedu, a Kissinger je ovde portretiran kao čovek kome je zaista iskreno stalo da završi sa krvoprolićima koja su ostavila traga na američkoj naciji kao ni jedan rat do tada. Da bi to postigao, morao se suprotstaviti svom megalomanski nastrojenom predsedniku. I dok Kissinger očajnički pokušava da pomiri komunistički severni Vijetnam i južni Vijetnam kome pomažu američke snage, vreme do izbora ističe. Nixon po svaku cenu želi ispasti herojski mirotvorac kako bi očarao birače, pa makar to značilo mučko bombardovanje civilnog stanovništva da bi komunističku stranu prisililo da prihvati ponuđeni mir. Na kraju, rat ipak prestaje i sve su strane prisiljene da se suoče sa uzaludnošću desetogodišnjih borbi i zamisliti nad velikim brojem nepovratno izgubljenih mladih života...

Zanimljiv je podatak da su Amerikanci u tom dugom vremenskom periodu izgubili samo 35.000 ljudi, poređenja radi Vijetnamaca je izginulo više od milion.

Žanr:drama
Godina:1995
Reziser:Daniel Petrie
Producent:Richard Borchiver
Scenario:Walter Isaacson, Lionel Chetwynd
Uloge:Ron Silver, Beau Bridges, Ron White
Award:1 Emmy, 8 nominacija
Studio:Daniel H. Blatt Productions, Dreyfuss / James Productions, Lionel Chetwynd
Zemlja:Canada
Jezik:Engleski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...