•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Uslovna sloboda (2006)

Zvuči kao pakao. Ništa nije ono kakvim se čini. Laž i mimikrija. Tajne službe, odbegli generali, slučajni i namerni akteri priče... samo su polazna tačka gde je u osnovi sve simulacija stvarnosti, virtualni svet u kojem se kreću ljudi bez lica, sa izmišljenim zanimanjima, radnjama i namerama, perverzna dekabristička igra lišena logike i sa izmeštenim smislom. Sumoran depresivan svet bez razuma i sa izgubljenim vrednostima.

Film je režirao Miroslav Zivanović, koji je i scenarista sa Tihomirom Arsićem. Film se bavi hapšenjem kontraadmirala skrivenog u nekoj zabiti sa svojom ljubavnicom, a kako takav čin uvlači u igru već poznati svet i polusvet, ništa nije jednostavno, ni jasno, niti treba da bude običnom čoveku. Pa kad već mali čovek treba da trpi i čeka bolji život u neznanju, onda nek se jadnik barem smeje.

Miroslav Živanović je scenarista velikog broja igranih i dokumentarnih filmova i reditelj kratkih i dokumentarnih filmova, a ovo je njegov prvi dugometražni igrani film, kao i prvi producentski poduhvat Tihomira Arsića. Tihomir Arsić stoji iza filma sa svojom producentskom kućom Tim film koju je osnovao zajedno sa Milanom Tomićem. Za snimanje filma se raspolagalo sa 300.000 evra koje je izdvojilo Ministarstvo za kulturu.

U filmu se u ulozi potere za kontraadmiralom pojavljuje i medijski afirmisana Žandarmerija, koja je lokalno stanovništvo mogla dovesti u zabunu da je u pitanju pravo hapšenje, ali to je sprečeno pravovremenim obaveštenjem. Kaskaderi su za potrbe filma snimili scene padova u lagum i izveli najatraktivniji pad sa drveta na ex-yu prostorima i to bez ikakve zaštite. Još da pomenemo da se u filmu pojavljuje i uspešan američki glumac, na ovim prostorima popularni Hammer - vojno terensko vozilo koje je kod nas debitantsku ulogu imalo 5. oktobra.

Žanr:komedija, triler
Godina:2006
Reziser:Miroslav Živanović
Scenario:Tihomir Arsić, Miroslav Živanović
Uloge:Milan Gutović, Milan Tomić, Ivana Mihić
Zemlja:Serbia
Jezik:Srpski
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....