•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Male laži a veliki uspesi

Iako su nam mnogi od njih idoli, veliki broj holivudskih glumaca u svojoj je karijeri dobio uloge zbog dobro smišljenih laži.

Ljudi lažu zbog brojnih razloga, ali najčeše kako bi se zaštitili ili ostvarili dobit. Među poznatim holivudskim glumcima poduži je popis onih koji su svoju karijeru izgradili upravo na lažima. Upravo zbog toga dosta njih nije prošlo na testu iskrenosti pa su vremenom priznali na koji su način ulepšali istinu da bi glumili u nekom filmu.

Glumac koji svoju slavu može zahvaliti ulozi Edvarda Kalena u sagi "Sumrak" Robert Patinson godinama se izvlačio lažima koje su prestale upravo nakon što je dobio ovu rolu.

Naime, jedan od najpoželjnijih glumaca, koji je dugo bio nezaposlen, tvrdio je da je završio Oxford i pohađao Royal Academy of Dramatic Art iako nikada nogom nije kročio ni u jednu od tih čuvenih visokoobrazovnih institucija u Velikoj Britaniji.

Priznao je da se zahvaljujući britanskom naglasku mogao godinama služiti tim lažima a da ga ne uhvate.

Poslednji i još aktuelni Džejms Bond, odnosno Danijel Krejg takođe je dobio rolu u jednom od svojih zadnjih filmova zahvaljujući zaobilaženju istine.

Naime, za glavnu ulogu u filmu "Cowboys and Aliens" tražili su glumca koji zna jahati, što je Krejg potvrdio iako nije posedovao tu veštinu.

On je smatrao da svakako treba da nauči jahati i da mu neće trebati dugo da usvoji veštinu jahanja, a sudeći po filmu može se zaključiti kako je bio u pravu.

Malo ko bi poverovao da se lažima služila i mnogima omiljena glumica Sandra Bulok. Godine 1990, kada se Bulokova prijavila na audiciju za ulogu naučnice u filmu "Love Potion #9", imala je 26 godina, a za tu ulogu tražili su glumicu koja ima 29 godina.

Međutim, Bulokova kao da je popila čarobni napitak i u trenu "ostarila" za tri godine, jer u protivnom ne bi dobila glavnu žensku ulogu u tom filmu.

Dok je Sandra Bulok sebe "postarala" za tri godine, Mila Kunis je za ulogu Džeki u "That 70's Show" sebi dodala četiri godine. Za tu ulogu producenti su tražili 18-godišnju devojku, a Kunisova je imala samo 14 godina.

No, zahvaljujući toj maloj laži glumila je u svim sezonama popularne humorističke serije, nakon čega je usledio niz filmskih uloga. Sada već 30-godišnja glumica je izjavila kako tehnički nije lagala jer će jednog dana svakako napuniti tih 18 traženih godina.

Laganje nije strano ni glumici Rejčel Mekadams. Kako bi dobila ulogu u filmu "To The Wonder" redateljke Terens Malik, Mekadamsova je izjavila da obožava konje iako ih se zapravo užasava i alergična je na njih.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...