•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ang Lee: Kineska industrija će nadmašiti Hollywood

Oskarom nagrađeni tajvanski režiser Ang Lee je rekao da će kineska filmska industrija zarađivati više od Hollywooda za deset godina.

- Kinesko govorno područje je verovatno četiri puta veće od engleskog. Zato mislim da dok god smo uticajni na kineskom govornom području, mislim da ćemo prevladati, iskobeljaćemo se - rekao je on uoči filmskog festivala Zlatni konj u Tajvanu.

Ceremonija dodele nagrada 50. po redu festivala, koji se smatra kineskim ekvivalentom Oskaru, održaće se 23. novembra u Taipeiju, javio je AFP.

- Mislim da će za deset godina naše tržište biti veće od hollywoodskog. To će doći prirodno. Bitno je da to nastavimo raditi. Imaćemo uspone i padove, ali će se na kraju isplatiti - rekao je Lee, koji je rođen na Tajvanu.

Analitičari filmske industrije predviđaju da će Kina, koja je zaradila oko 2,8 milijardi dolara na blagajnama prošle godine u poređenju sa zaradom Hollywooda od 10,8 milijardi, trenutnom brzinom rasta postati dominantno tržište do 2020. godine.

Lee, koji se trenutno nalazi u New Yorku, nazvan je "slava Tajvana" nakon što je postao prvi azijski režiser koji je dobio nagradu Oskar za film "Planina Brokeback" iz 2005. godine.

Drugog Oskara za najbolju režiju je dobio za film "Pijev život" u februaru ove godine.

Website:source.ba
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....