•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sacro GRA (2013)

Auto-put GRA (Grande Raccordo Anulare) okružuje Rim, a pored njega se može sresti galerija živopisnih ličnosti čiji se život i posao svakodnevno odvijaju uz metež saobraćaja na velikom putu. Pripadnik više klase koga je sreća napustila, bolničar koji je imao tešku noć, prostitutka- travestit u iznurenoj potrazi za klijentima, botaničar koji pokušava da spasi palme od najezde insekata i ribar koji sa ženom Ukrajinkom lovi na Tibru, samo su neki od junaka koji daju fascinantan portret života na marginama velikog grada.

„Sveti GRA“ je prvi dokumentarni film koji je osvojio glavnu nagradu Venecijanskog festivala u istoriji, i prvi italijanski film pobednik festivala nakon 15 godina. Đanfranko Rozi je poznat kao reditelj, producent, direktor fotografije i scenarista. Njegov treći dokumentarac, „Ispod nivoa mora“ prikazan je 2008. u Veneciji gde je nagrađen priznanjem „Horizonti Doc“. Rozi je proveo dve godine kružeći u kombiju oko autoputa i snimajući „Sveti GRA“, a montaža je trajala osam meseci. Film je, prema rečima reditelja, inspirisan novelom „Nevidljivi gradovi“ Itala Kalvina, u kojoj se pripoveda o putovanju Marka Pola u posetu Kini i Kublaj-Kanu.

Žanr:dokumentarni
Godina:2013
Reziser:Gianfranco Rosi
Scenario:Niccolò Bassetti, Gianfranco Rosi
Studio:Doclab S.r.l., La Femme Endormie, Rai Cinema
Zemlja:Italija
Website:www.sacrogra.it
Jezik:italijanski
Trajanje:93 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...