•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Soldate Jeannette (Soldier Jane) (2013)

Fani je sredovečna poslovna žena sa mnogo novca. Živi lajfstajlom koji jedino napredno postmoderno kapitalističko društvo može da ponudi. Toliko je bogata, da se okružuje luksuzom u njegovoj najvišoj i najapsurdnijoj formi – kupuje kako bi bacala. Ipak, dok se prepušta ekstravagantnom i ekstatičnom uživanju u trenutnim materijalnim zadovoljstvima, njeno lice nesposobno je za bilo kakav izraz. Vreme je da krene na put, ili da potone. Na farmi sreće Anu, mladu atraktivnu ženu, koja ima potrebu da promeni život iz korena. Zajedno, dve saborkinje će se uputiti na putovanje, rušeći sve konvencije. Od sada, naše junakinje nemaju šta da izgube.

„Soldat Žanet“ je film sa veoma ličnim pečatom, besprekornom estetikom i originalnim narativom, kao i izgrađenim filozofskim konceptom slobode. „Mi smo oni koji imaju moć da sruše religiju dolara i centa, funti i penija. Život će se uzdići kao sunce. Kao što se desilo Fani i Ani. One su svakodnevni vojnici. One se bore protiv sila koje prete da sruše njihov duh. Uspevaju ne borbom, već birajući šta ne žele da rade, i kradući ključeve za slobodu“, kaže reditelj Hosl. Danijel Hosl bavio se umetnošću i radio sa autorima kao što su Ulrih Zajdl i Majkl Glavoger, pre nego što je osnovao filmski kolektiv „A European Film Conspiracy“, koji je snimio njegov prvi film, „Soldat Žanet“. Zainteresovan je za narativno i estetski radikalne koncepte.

Žanr:drama
Godina:2013
Reziser:Daniel Hoesl
Scenario:Daniel Hoesl
Uloge:Johanna Orsini-Rosenberg, Christina Reichsthaler, Josef Kleindienst
Award:1 nagrada i 1 nominacija
Zemlja:Austrija
Website:www.soldatejeannette.com
Jezik:Nemački
Trajanje:80 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu