•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

David Cronenberg se obrušio na Stanleya Kubricka !!!

David Cronenberg je jedna od filmskih ličnosti koja jednostavno ne može da miruje, da li da podiže prašinu svojim filmovima ili u sukobima sa svojim kolegama.

Najnovija njegova žrtva je, verovali ili ne, slavni Stanley Kubrick?!!!

“Mislim da sam intimniji i ličniji nego što je Kubrick ikad bio”, neskromno je izjavio Cronenberg.

“Mislim da film Isijavanje nije odličan film. Mislim da Kubrick nije razumeo horor žanr, nije znao ni šta radi. U knjizi se nalaze neke upečatljive ideje i on je ih je uspeo preneti, ali mislim da ih nije zaista osećao.”

Cronenberg se nije zadržao na kritici Kubrickove emocionalne distanciranosti, nego ga je otvoreno nazvao i populistom.

“Na čudan način, iako je obožavan kao filmski umetnik, verujem da je ustvari bio puno komercijalnije orijentisan i tražio je materijal za koji je mislio da će proći i koji će mu neko finansirati. Mislim da je bio vrlo opsednut time, do nivoa do koga ja nisam. A nisu bili ni Bergman a ni Fellini.”

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu