•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Najbolji ovogodišnji filmovi po mišljenju stručnjaka iz Los Anđelesa

Filmovi "Gravitacija" i "Her" najbolji su ovogodišnji filmovi, a Brus Dern, Kejt Blanšet i Adel Eksarkopulos najbolji glumci, odlučilo je Udruženje kritičara Los Anđelesa.

Blanšetova je dobila nagrada za ulogu u "Blue Jasmine", Eskarkopulosova za "Blue is the Warmest Color", dok je Dern glumačko priznanje zaradio za ulogu starijeg čoveka, ubeđenog da je osvojio nagradu na lutriji u "Nebraski" Aleksandra Pejna.

Najboljim režiserom proglašen je Alfons Kuaron za "Gravitaciju", koja je osvojila i nagrade za najbolju kinematografiju i montažu.

"Her" je ljubavna priča o povučenom piscu iz Los Anđelesa i njegovom kompjuterskom sistemu, koga igra Hoakin Feniks, a film u američke bioskope stiže krajem decembra.

"Blue is the Warmest Color" dobio je i nagradu za najbolji strani film, a ovo francusko ostvarenje bilo je i pobednik festivala u Kanu.

Dve nagrade dodeljene su i u kategoriji najbolja sporedna muška uloga, i to Džeredu Letu za ulogu transseksualca u "Dallas Buyers Clubu", i Džejmsu Franku za ulogu dilera u filmu "Spring Breakers".

Lupita Njongo dobila je nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu "12 Years a Slave".
Za najbolji dokumentarac proglašen je "Stories We Tell", kanadski film o mitu, pamćenju i porodičnim pričama, dok je za najbolji animirani film proglašen "Ernest & Celestine".

Nagrada za najbolji scenario otišla je u ruke režisera Ričarda Linklatera i glumaca Žuli Delpi i Itana Houka za film "Pre ponoći".

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...