•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sa 19. Festivala autorskog filma, na redovan repertoar stiže novo ostvarenje Arija Folmana – ,,Kongres”

Dobitnik nagrade Evropske filmske akademije za najbolji animirani film i novo ostvarenje reditelja nagrađivanog „Valcera sa Baširom“ na redovnom bioskopskom repertoarunaći će se od 12. decembra.

,,Kongres”, novi film izraelskog reditelja Arija Folmana, poznatog po ostvarenju „Valcer sa Baširom“, ostvarenje inspirisano delom poznatog poljskog pisca naučne fantastike i satiričara, Stanislava Lema, na redovni bioskopski repertoar stiže 12. decembra.

Premijerno prikazan na nedavno završenom, 19. Festivalu autorskog filma, „Kongres“ prikazuje trenutni svet kinematografije u kome 3D tehnologija preti da iskoreni bioskope na koje smo navikli i uz koje smo odrasli. Da li kompjuterizovani likovi mogu da zamene prave glumce i da sa istim entuzijazmom i uzbuđenjem prenesu osećanja? Reditelj ovog filma postavlja pitanje: ,,Da li je to zapravo više i važno?”

Film prikazuje život Robin Rajt, glumice srednjih godina sa reputacijom nestalne i nepouzdane osobe, zbog čega više niko nema poverenja da joj dodeli neku ulogu. Zbog bezizlazne situacije u kojoj se nalazi, ona odlučuje da potpiše ugovor na dvadeset godina, i proda filmska prava na digitalnu verziju svog tela jednom poznatom filmskom studiju. Kao takva, biće zauvek mlada i fatalno lepa, a zauzvrat će dobiti veliku sumu novca. Ali, ona mora da obeća da više nikada neće glumiti.

Izraelski reditelj Ari Folman za ovo ostvarenje dobio je nagradu Evropske filmske akademije za najbolji animirani film. Folmanov„Valcer sa Baširom“ osvojio je Zlatni globus, a bio je i nominovan za Oskara za najbolji strani film.

„Genijalni dizajner na LSD-ju“ je rečenica iz filma kojom kritičari opisuju ovo ostvarenje, mešavinu animacije i igranog filma. Poznat kao autor koji se suprostavlja konformizmu i mejnstrim kulturi, u ovom filmu Folman je, kako kaže, iskoristio svet fantastike i lepih slika da ispriča priču o besu.

Website:mcf.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...