•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Cul-de-sac (1966)

Dvojica ranjenih zločinaca Dickie i njegov kolega Albie nađu se u nevolji kad im se auto pokvari na putu uz obalu ostrva. Dok je Albie sve bliže smrti, a plima raste, Dickie potraži pomoć u okolini. Na sreću, nailazi na dvorac na obali čiji su vlasnici neobičan mali Englez George i njegova mlada, lepa supruga, Francuskinja Teresa. Dickie se neprimetno zadržava u krugu dvorca sve dok ne dojavi svom šefu gde se nalazi kako bi mogao poslati neke "prijatelje" da ga pokupe. Nakon što je pojeo nekoliko sirovih jaja u njihovom kokošinjcu, Dickie se predstavlja paru koji ne pokazuje razumevanje za njegovu nenajavljenu posetu.

Kad su sami, Teresa i George zabavljaju se igricama. Na primer, Teresa voli obući Georga u svoju spavaćicu i šminkati ga. Dickie zamoli Georga i Teresu da mu pomognu da dovede Albieja do dvorca, nakon čega Albie gubi orijentaciju, polagano podleže ranama i umire. U međuvremenu su stigli Teresini i Georgeovi prijatelji sa svojim razmaženim sinčićem Horaceom. Popodne im prolazi u ugodnom tonu sve dok poseta nije gadno prekinuta kad nevaljali Horace opali iz sačmare. Uz sve gnjevnije i frustriranije okruženje, Dickie ubrzo postaje meta Georgeova i Teresina izopačenog, nekontrolisanog načina života.

Žanr:komedija, drama, triler
Godina:1966
Reziser:Roman Polanski
Scenario:Gérard Brach, Roman Polanski
Uloge:Donald Pleasence, Françoise Dorléac, Lionel Stander
Award:1 nagrada i 1 nominacija
Studio:Compton Films, Tekli British Productions
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:113 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...