•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Forget Paris (1995)

Mickey Gordon je košarkaški trener i košarka mu je najvažnija stvar u životu. Više je na putu nego kod kuće, a kuća mu izgleda kao skladište košarkaških rekvizita. Kad mu umre otac, Mickey mora ispuniti njegovu poslednju želju: da bude sahranjen u Parizu. Jedva odvaja slobodne dane i žuri natrag na prvenstvo. Ali, na aerodromu dolazi do neočekivanih komplikacija: leš sa očevim telom je izgubljen. Mickey dva dana provodi u aerodromskoj čekaonici. Tek treći dan šarmantna službenica Ellen Andrews, Amerikanka koja živi u Parizu, dolazi mu saopštiti srećnu vest: kovčeg je pronađen i vraćen u Pariz nakon što je greškom odleteo u Švajcarsku. Iako se Mickeyjeva ljutnja prilično ublažila čim je video lepo i ljubazno Ellenino lice, još je manje ljut kad sazna da mu je, za naknadu štete, plaćen hotel u Parizu i avionska karta prvog razreda. Što zbog plaćenog hotela, a što zbog Ellen, odluči provesti koji dan u Parizu, a Ellen mu pristaje pokazati neke turističke destinacije...

"Zaboravi Pariz" na uspešan način spaja komične scene s realnom problematikom – može li uspeti veza opterećena različitim profesijama zaljubljenih, ako je ljubav dovoljno jaka? Crystalov film nudi potvrdan, optimističan odgovor, koji nikada nije šabloniziran, već istinski zabavan, iskren i daje povoda za razmišljanje.

Billy Crystal i Debra Winger idealan su par, jer Crystalova karakteristična harizmatičnost i pričljivost izvrsno odgovaraju šarmantnoj i domišljatoj Debri Winger. U filmu se pojavljuju mnoga stvarna lica iz sveta američke košarke - Kareem Abdul-Jabbar, Charles Barkley i drugi popularni igrači, a najzanimljivija sporedna uloga pripala je čuvenom Joeu Mantegni.

Žanr:komedija, romansa
Godina:1995
Reziser:Billy Crystal
Scenario:Billy Crystal, Lowell Ganz
Uloge:Billy Crystal, Debra Winger, Joe Mantegna
Uzrast:PG-13
Award:1 nagrada
Box office:33M USD
Studio:Castle Rock Entertainment, Face Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:101 minut
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...