•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminula glumica Ružica Sokić

Čuvena glumica Ružica Sokić umrla je jutros u 79. godini posle duge i teške bolesti. Ona je oko 10.30 sati jutros, preminula na odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije.

Legendarna glumica bolovola je Alchajmerove bolesti i preminula je odeljenju neurohirurgije u Beogradu. Datum sahrane biće naknadno saopšten.

Ružica Sokić rođena je 1934. u Beogradu kao kćerka trgovca i suvlasnika lista „Pravda“ Petra Sokića (1893 - 1964). Još kao devojčica učestvuje u Dečjoj radio-dramskoj grupi Radio-Beograda, a godine 1958. diplomirala je glumu na Akademiji za pozorišnu umetnost u Beogradu. Kraće vreme bila je članica Savremenog pozorišta, ubrzo prelazi u Atelje 212.

Glumila je u oko 40 filmova. Već za prvu ulogu („Gorki deo reke“, 1965, J. Živanovića) nagrađena je Srebrnom arenom na festivalu u Puli. Najveće uspehe ostvarila je glavnim ulogama pevačice u filmu „Kad budem mrtav i beo“ (Ž. Pavlovića, 1967) i prostodušne uličarke u filmu „Žuta“ (V. Tadej, 1973), za koju je u Puli nagrađena Zlatnom arenom.

Komedija "Tesna koža" donela joj je veliku popularnost, a Ružica će ostati kao jedna od najupečatljivijih glumica u ulozi Živke ministarke.

Za svoj filmski i pozorišni rad dobila je brojne nagrade i priznanja, među kojima je i "Dobričin prsten", a tokom 2010. objavila je knjigu sećanja „Strast za letenjem“.

Igrala je na scenama skoro svih beogradskih pozorišta - u Narodnom pozorištu, Zvezdara teatru, Beogradskom dramskom, Gardoš teatru, KULT teatru, Otvorenom pozorištu studentski grad, Modernoj garaži, Pozorištu Slavija i drugim.

Website:www.24sata.rs
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...