•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Vampire in Brooklyn (1995)

Napušteni brod se nasuče u brodogradilište u Brooklyn i nakon provere se otkrije da je brod prepun leševa. U međuvremenu Julius, nećak inspektora koji je otkrio brod, doživi susret s mafijašima. Spašava ga tajanstveni gospodin s neobičnim naglaskom, vampir Maximillian, koji ga ugrize i pretvori u svog slugu.

Maximillian je poslednji vampir sa Kariba koji je došao u New York u potrazi za ženom koja će produžiti njegovu vrstu. Ta žena je dhampir, ćerka vampira i Maximillian je mora pronaći ako želi živeti duže od sledećeg punog meseca. Njeno ime je Rita Veder, detektivka koja se i dalje bori s smrću mentalno nestabilne majke. Ritu takođe pogađaju čudne vizije, te se počine pitati šta je zaista istina u zagonetnoj majčinoj prošlosti. Njen partner, detektiv Justice, koji oseća nešto više prema Riti, misli da ona samo prolazi kroz period žalosti.

U međuvremenu, Maximilian upotrebljava svoje vampirske sposobnosti kako bi saznao što više o Riti i privukao je u svoju službu.

Reditelj ovog filma je legendarni Wes Craven koji i u ovom, kao i u mnogim prethodnim naslovima, iskasuze svoju opsesiju za zastrašivanjem publike, ali ovog puta i uz primese komedije. Da stvar bude bolja, u filmu se ili smejemo do suza ili oči prekrivamo rukama da ne gledamo strašne stvari. Eddie Murphy je još jedna dobra stvar u ovom filmu, pokazao je zašto je devedesetih važio za jednog od najboljih glumaca u komedijama, ali i da može da glumi i u ulogama drugih filmskih žanrova.

Žanr:horor, komedija, romansa
Godina:1995
Reziser:Wes Craven
Scenario:Eddie Murphy, Vernon Lynch
Uloge:Eddie Murphy, Angela Bassett, Allen Payne
Uzrast:R
Box office:19.9M USD
Studio:Eddie Murphy Productions, Paramount Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....