•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta bi sa Leonardom DiCapriom?

Leonardo DiCaprio je višestruko nagrađivani glumac s tri nominacije za Oskara. Nedavno je glumio u filmu The Great Gatsby i hitu Django Unchained, koji mu je doneo nominaciju za Zlatni globus. Pre toga smo ga gledali kao Dž. Edgara u režiji Klinta Istvuda, a tom je ulogom zaradio nominacije za Zlatni globus i nagrade Critics’ Choice i SAG. Neki od najvećih hitova u kojima je glumio su Kristofer Nolanov Inception i Martin Skorsezeov Shutter Island.

Dikaprio je najskoriju nominaciju za Oskara dobio za ulogu u drami Blood Diamond, kao i nominacije za Zlatni globus i nagrade Critics’ Choice i SAG. Iste godine zaradio je niz nominacija za nagrade za ulogu u filmu koji je nagrađen nagradom Oskar za najbolji film The Departed, u režiji Skorsezea, dok je prethodnu nominaciju dobio za ulogu Hauarda Hjuza u filmu Aviator. Za tu je ulogu nagrađen Zlatnim globusom, i nominovan je za nagrade Critics’ Choice i BAFTA.

Dikaprio ima i svoju produkcijsku kuću Appian Way za koju je napisao, producirao i čitao dokumentarac na temu zaštite okoline The 11th Hour. Kuća Appian Way potpisuje i produkciju filmova Shutter Island i The Aviator, kao i The Ides of March, Red Riding Hood, Orphan, Public Enemies i očekivani Out of the Furnace, s Kristijanom Bejlom i Vudijem Harelsonom.

Glumac se rodio u Holivudu i počeo da glumi već sa 14 godina. Probio se ulogom u Majkl Katon-Džonsovoj adaptaciji Tobajas Vulfove autobiografske drame This Boy’s Life. Iste godine je glumio u Lase Halströmovom What’s Eating Gilbert Grape, osvojivši nominacije za Oskara i Zlatni globus. Neki od ostalih naslova glumačke zvezde su The Quick and the Dead, slavni The Basketball Diaries, Total Eclipse, Romeo + Juliet, Marvin’s Room, Titanic (11 Oskara, uključujući onaj za najbolji film), The Man in the Iron Mask, The Beach, Celebrity, Catch Me If You Can, Gangs of Njujork, Body of Lies, Revolutionary Road, i dr.

Dikaprio je predani borac za zaštitu okoline, a osim dokumentarca The 11th Hour, vodi niz kampanja za podizanje javne svesti o tom problemu, a osnovao je i „The Leonardo Dikaprio Foundation“. Dikaprio je u odboru Fonda za zaštitu divljih životinja i prirode (World Wildlife Fund), Veća za odbranu prirodnih resursa (Natural Resources Defense Council) i Međunarodnog fonda za zaštitu dobrobiti životinja (International Fund for Animal Welfare).

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...