•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

RoboCop (1987)

Detroit u budućnosti. Kriminal je progutao grad, nezaposlenost je ogromna, a gradsku policiju je kupila i preuzela multinacionalna korporacija OCP koja je smanjila plate radi povećanja profita, što je nateralo neke policajce da zaprete štrajkom. Uz to, opaki šef podzemlja Clarence Boddicker slobodno ubija policajce jer tajno radi za OCP. OCP-ov menadžer Dick Jones istovremeno planira da uvede robota-policajca kako bi otpustio ljude iz policije i tako još više smanjio troškove, ali robot prototip ED-209 se pokaže kao neuspeh.

Alex Murphy je novi policajac koji zajedno s partnerkom Anne Lewis dobije zadatak da patrolira gradom. Pri tome naiđu na Boddickerovu bandu koja u pucnjavi smrtonosno rani Alexa. Na putu u bolnicu Alex umire, ali naučnici od njegovog tela naprave kiborga, RoboCopa, koji počne da radi za OCP. RoboCop postigne zapažen uspeh u lovu na kriminalce, ali se počinje prisećati svog ljudskog života te se u njemu bude emocije. Napokon u jednoj fabrici kokaina naiđe na čoveka koji ga je "ubio", Boddickera, i on ga uhapsi. Dick Jones izvuče Boddickera iz zatvora i odluči da likvidiraju RoboCopa kako bi ipak uveo svog robota ED-209 na tržište. RoboCop i Anne, međutim, na istom mestu na kojem je Alex "ubijen" likvidiraju Boddickerovu bandu i razotkriju da je Jones umešan u kriminal. Jones uzme za taoca starog vlasnika OCP-a, ali ipak gine od RoboCopovog hica. Starac upita RoboCopa kako se zove, a on mu odgovori: "Murphy".

"RoboCop"je popularni američki sf akcioni film iz 1987. koga je režirao Paul Verhoeven. Radnja se događa u budućnosti, a govori o policajcu kojeg su naučnici nakon nesreće preobrazili u kiborga, Robotskog policajca. Prema motivima filma snimljena su dva filmska nastavka, sprema se rimejk za 2014., TV serija, animirana serija i napravljene su video-igre. Ko zna, možda RoboCop nije samo daleka fantastika?

Žanr:akcija, krimi, sf
Godina:1987
Reziser:Paul Verhoeven
Scenario:Edward Neumeier, Michael Miner
Uloge:Peter Weller, Nancy Allen, Dan O'Herlihy
Award:Nominovan za 2 Oscara, 11 nagrada i 10 nominacija
Box office:53.4M USD
Studio:Orion Pictures Corporation
Zemlja:United States
Website:www.facebook.com/RobocopMovie
Jezik:Engleski
Trajanje:102 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...