•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Uskoro ćemo Meryem Uzerli gledati u ulozi jedne druge moćne sultanije!

Glumici Meryem Uzerli očito su namenjene uloge snažnih žena – nakon Hurem, omiljene supruge sultana Sulejmana Veličanstvenog, trebala bi zaigrati ulogu sultanije Kösem u novoj seriji koju priprema producentska kuća TIMS pod nazivom Veličanstveni vek – Kösem.

U turskim su medijima s velikim uzbuđenjem propratili najave da bi Meryem mogla biti glavni lik tog svojevrsnog nastavka Sulejmana, serije izvornog imena Veličanstveni vek. Jer, nova serija, raskošna i skupa, govoriće o životu i događajima na carigradskom dvoru u vremenu vladavine prapraunuka Sulejmana i Hurem, sultana Ahmeda I. i njegove žene Kösem.

Ako su najave istinite, glumica nemačko-turskih korena očigledno je izgladila stvari s glavešinama TIMS-a i razrešila probleme nastale kad je iznenada napustila snimanje Sulejmana.

Njen odlazak baš u vreme rada na stotoj epizodi te serije koja joj je donijela slavu i, navodno, ogromnu količinu novca, bio je veliki šok za fanove.

Jednostavno se nije pojavila na setu, javivši da zbog iscrpljenosti uzima kratak odmor.

S vremenom se počelo pisati da je pravi razlog iznenadnog odlaska Meryem Uzerli bio novac, a ne živčani slom ili posrtanje pod teretom slave. Navodno su svi glumci, osim Halita Ergenca tj. Sulejmana, bili zakinuti za ogromne honorare – producentska kuća TIMS je prodajom serije u arapske zemlje ostvario ogromnu zaradu, ali menadžeri su je odlučili zadržati za sebe.

Mlada žena odrasla u Nemačkoj, pisali su turski mediji, gde je sve uređeno i po pravilima, nije se mogla prilagoditi načinu rada u Turskoj. Govorilo se da je zbog iznenadnog odlaska na crnoj listi i da nikad više neće snimati u domovini svoga oca. A to je ražalostilo milione njezinih fanova.

Možda je i činjenica da se malo po malo pokazalo kako je Meryem zaista sagorela od posla i imala ozbiljne probleme sa zdravljem, ublažila ogorčenje i negativno mišljenje dela javnosti. Možda je baš to omogućilo da joj producentska kuća s kojom se tako žestoko razišla ponudi novu veliku ulogu. Tome je, zasigurno, pridonela i činjenica da je nakon njenog odlaska gledanost Sulejmana bitno pala.

U Tursku bi se Uzerli trebala vratiti nakon porođaja. Naime, njen se život dodatno zakomplicirao nakon što je zatrudnela, a zverenik Can Ates, 46-godišnji berzanski mešetar, nije želeo dete. Veza je pukla, a glumica odlučila biti samohrana majka. Njeni obožavatelji čestitali su joj na toj odluci i hrabrosti.

Iskustvo koje je stekla glumeći Hurem sigurno će pomoći Meryem i kad bude igrala Kösem, jedne od najmoćnijih žena u istoriji Osmanskog Carstva. Neki kažu i najmoćnija.

Podeli:



Preporucujemo