•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Svečana premijera filma 'Montevideo, vidimo se!'

Svečana premijera filma "Montevideo, vidimo se!" u režiji Dragana Bjelogrlića izazvala je ogromno interesovanje beogradske publike, koja je do poslednjeg mesta ispunila veliku dvoranu "Sava centra".

Među gledaocima su bili i predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i drugi članovi Vlade, predstavnici diplomatskog kora i verskih zajednica, mnogobrojni reditelji, glumci, sportisti i druge ličnosti iz kulturnog i javnog života.

Pre projekcije na crvenom tepihu se pojavila autorska i glumačka ekipa filma o uspehu jugoslovenske reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu, održanom 1930. u Urugvaju, a Bjelogrlić je uz širok osmeh rekao novinarima da mu je sada "puno srce".

Pored glavnih "fudbalera" - Miloša Bikovića, Petra Stugara i Viktora Savića (u ulogama legendarnih Tirketa, Moše i Milutinca), veliku pažnju privukao je dolazak holivudske zvezde Armana Asantea, koji je tumačio lik američkog fudbalskog menadžera.

Asante je rekao za RTS da je "Montevideo, vidimo se!" sjajna priča o životnim izborima i da je ponosan što je bio deo ove glumačke ekipe.

On je dodao da je veliki obožavalac prvog dela filma ("Montevideo, Bog te video") i da je počastvovan što se nalazi u Srbiji na premijeri.

"Velika mi je čast što sam u Srbiji sa svim glumcima i sjajnim režiserom Draganom Bjelogrlićem. Mislim da je Dragan čovek koji jako voli Srbiju i njenu kulturu. On je jedan od velikih sinova Srbije. Ponosan sam što sam deo ove glumačke ekipe", izjavio je Asante.

Crvenim tepihom prošetali su i drugi glumci - Elena Martinez, Branko Ðurić, Predrag Vasić, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Aleksandar Radojičić, Ivan Zekić, Nikola Ðuričko, Srđan Todorović...

Gost na premijeri bila je i španska pevačica Lus Kasal. Ona u filmu izvodi numere koje je komponovao slovenački muzičar Manjifiko.

Producent je Dejan Petrović, direktor fotografije Goran Volarević, scenografi Goran Joksimović i Nemanja Petrović, montažeri Petar Marković, Svetolik Zajc i Dejan Urošević, kostimograf Dragica Laušević, a specijalne efekte je radio Nebojša Rogić.

Scenario Ranka Božića, Dimitrija Vojnova i Bjelogrlića nastavlja priču započetu u prvom delu, uz puno emocija, duhovitih detalja i uzbudljivo režirane scene utakmica.

Prvi deo bio je veliki bioskopski hit i zatim rado gledana televizijska serija. Sudeći po utiscima gledalaca na nedavnoj novinarskoj projekciji, zatim juče u Gračanici i danas popodne na dodatnoj projekciji u "Sava centru", i drugi film očekuje sličan uspeh.

Producent "Intermedija netvork" najavio je da će film od sutra biti na redovnom repertoaru i da će se zahvaljujući novim mobilnim projektorima prikazivati i u gradovima koji nemaju klasični bioskop.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo