•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Malezija i Nepal uskraćeni za 'Vuka sa Vol Strita'

"Vuk sa Vol Strita", film reditelja Martina Skorsezea, koji je kandidat za Oskara za najbolji film u 2013. godini, zabranjen je za prikazivanje u Maleziji i Nepalu.

Film u kome glumac Leonardo Dikaprio igra ulogu beskrupuloznog berzanskog mešetara je pored zabrane prikazivanja u Maleziji i Nepalu, morao da se skrati za tri scene kako bi dobio dozvolu da se prikazuje u Indiji.

U pitanju su scene gej orgija, masturbacija i ušmrkavanje kokaina slamčicom sa ženske zadnjice.

Kristijan Merkjuri, predsednik "Red Granite", internacionalne filmske producentske kompanije saopšto je da su neki sadržaji u filmu "problematični" u nekim zemljama u kojima postoji cenzura, kao i da mogu biti zabranjeni.

To prilično brine sve one koji se bave presnimanvajem i distribucijom filmova, jer se uvek nastoji da se dopre do što većeg broja gledalaca širom sveta.

"Ovo je spektakularan film, sva njegova tri sata koliko traje, zaista je šteta što neke zemlje ne dozvoljavaju njegovo prikazivanje u svoj svojoj umetničkoj raskoši", rekao je Merkjuri.

Dikaprio u filmu igra Džordana Belforta, brokera iz Njujorka čiji se ekstravagantni život završava kada biva optužen i osuđen za prevaru i pranje novca.

Film je zasnovan na Belfortovoj knjizi memoara pod istim imenom, koja je objavljena 2008. godine.

Pored Dikaprija u filmu glume Džon Berntal, Metju Mekonahi, Džona Hil, Džoana Lamli, Spajk Džounz, Margo Robi i Žan Dižarden, a već je u javnosti izazvao polemike oko nemoralnog ponašanja koje je prikazano vro realistično.

Čak iako ne osvoji nijednog Oskara, "Vuk sa Vol strita" će ipak biti šampion u jednoj kategoriji za koju još uvek ne postoji nikakva nagrada - u broju psovki.

Skorsezeova priča o ozloglašenom brokeru sa Vol Strita Džordanu Belfortu uspela je da u nepuna tri sata ima 506 "j**i se/ga" psovki (engl: f**k) , odnosno 2,8 psovki u minutu.

Prethodni rekord, kada je reč o dugometražnom filmu, držala je drama Spajka Lija "Semovo leto" sa 435 “J-psovke”, prebrojao je "Varajeti".

Website:vijesti.me
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila