•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Emir Kusturica: 'Filmom o Gavrilu Principu neću se staviti na jednu ili drugu stranu'

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica rekao je da se filmom o Gavrilu Principu neće staviti na jednu ili drugu stranu, jer filmovi ne mogu da budu sudije, već će pokušati da relativizujem snažnu ideju u kojoj je na teret Principa pala ogromna krivica koju on ne nosi.

"Vratićemo sve to na polje teorije u kojoj će dve suprotstavljene strane, stojeći jedna uz drugu relatizovati taj celi događaj", rekao je Kusturica, kojeg je Međunarodni odbor za obeležavanje Velikog rata, u kojem učestvuju ugledni engleski i ruski istoričari, izabrao da snimi film o Gavrilu Principu.

Govoreći o Mećavniku i Andrićgradu, čiji je idejni tvorac, Kusturica je za "Euroblic" rekao da je to što je napravio u Mokroj Gori i Višegradu njegovo posvećenje ideji da Sen Simon i Žan Žak Ruso nisu mrtvi, odnosno da postoji ostvariva vizija drugačijeg života.

"Ne onog koji se u Beogradu tumači kao drugačiji, druga, treća Srbija..., već da stvarno postoje uslovi u kojima viškovi mogu da idu i onom ko ih je zaradio i onima koje rade i da se tako zatvori krug u kojem će organska hrana, organski filmovi i sve što je najbolje i ekskluzivno u svetu pripasti i nama, jer i mi tome pripadamo", naglasio je Kusturica.

On je rekao da je postavio koncept da sve što zaradi od filma i muzike investira u Mokru Goru i pravi jedan pozitivan krug, piše Srna.

Website:vijesti.ba
Podeli:



Preporucujemo