•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Premijera filma 'SPECIJALNI ODRED 7' u sredu, 29. januara u 20.30h u bioskopu Cineplexx

Film 'Specijalni odred 7' reditelja Alberta Rodrigeza biti premijerno prikazan u sredu, 29. januara u 20.30h u bioskopu Cineplexx Beograd.

Film će se od četvrtka 30. januara naći na repertoaru bioskopa širom Srbije.

Specijalna jedinica je dobila težak zadatak da iz grada protera najopasniju grupu trgovaca drogom i privede kraju njihovu dominaciju na ulicama. Jedinicu predvode mladi i ambiciozni Angel (Mario Casas) i Rafael (Antonio de la Torre), nasilni i arogantni ali efikasni policajac. Pravila funkcionisanja u jedinici su van granica zakona i dozvoljeno je nasilje i služenje lažima, jer za njih jednostavno nema pravila. Dok osvajaju teren tokom svoje misije, putevi dva policajca se razmimoilaze. Kod Angela raste ambicija i želja za dokazivanjem, a Rafael počinje da se menja zbog osećanja prema lepoj i zagonetnoj Lusiji.

Režiser Alberto Rodriguez za ovaj film kaže da može da se tumači kao priča o usponu i padu bande uz jednu malu razliku, a to je da su ovaj put banditi sa ove strane zakona, odnosno nose značku.

„Moja namera je bila da se publika izvuče iz zone komfora kroz pogled u suštinu problema u kome nije jasno da li ono što glavni likovi rade - pogrešno ili ispravno. Ovaj film je, kao i život, pun ironije i treba ga shvatiti ozbiljno.“

Ideja o filmu je nastala na osnovu dosjea koje je scenaristi Rafaelu Kobosu, pokazao prijatelj advokat.

“Ti dosijei su prikazali veoma vulgarnu ali poznatu sliku sveta kriminala prožetog strastima. Svi likovi iz tih dosjea su imali neku vrstu zavisnosti - kocka, droge, novac...”

Čitajući te priče, autori su shvatili da je to odličan materijal za film.

Specijalni odred 7 je dobitnik nagrade za najbolju kameru na Tribeca festivalu. Takođe, film imao je 16 nominacija (od čega je osvojio je dve) za nagradu Goja, koja je španski ekvivalent za nagradu Oskar.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila