•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Odumiranje najbolje u Egiptu

Film 'Odumiranje' reditelja Miloša Pušića iz Srbije osvojio je u ponedeljak uveče glavnu nagradu na evropsko-egipatskom festivalu igranog filma u Luksoru u Egiptu.

Istovremeno, srebrno priznanje na festivalu u Luksoru dodeljeno je grčkom filmu "The Enemy Within" Jorgosa Kemberopulosa, dok je gruzijski film "In Bloom" u režiji Nane Ekvtimišvili osvojio bronzanu "Djed" statuu.

Pušićev film nagrađen je na festivalu zlatnom "Djed" statuom, što je jedan od najstarijih simbola egipatske mitologije koji simbolizuje stabilnost.

Žirijem festivala u Luksoru predsedavao je Vladimir Menšov, slavni ruski reditelj i dobitnik "Oscara" za film "Moskva suzama ne veruje", koji je na završnoj ceremoniji održanoj u drevnom gradu Karnak istakao da priznanje srpskom filmu dodeljuje za "briljantnu fotografiju" i "sposobnost da izrazi unutrašnji ljudski konflikt čoveka u potrazi za svojim snom".

Priča prati Janka koji se posle mučnih godina života u Beogradu, uz teške poslove i besparicu, vraća u opustelo planinsko selo s namerom da proda zemlju i ode u Švajcarsku, verujući da će se tako izboriti za svoje mesto pod suncem.

Njegova usamljena majka Milica, koja se već dugo nada da će se Janko vratiti, dovesti ženu i osnovati porodicu, ne samo da će se njegovoj nameri usprotiviti, nego će i učiniti sve da njen sin odustane od odlaska.

Film producentske kuće "Hit and Run" rađen je po scenariju Dušana Spasojevića, autora istoimene i nagrađivane drame, koja je igrana u Ateljeu 212. Svetsku premijeru imao je u Karlovim Varima, a usledilo je prikazivanje i brojne nagrade na domaćim i regionalnim festivalima. Producent filma je Branislav Trifunović, koji tumači i glavnu ulogu, a igraju i Boris Isaković, Dara Džokić, Emir Hadžihafizbegović i drugi.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....