•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Philip Seymour Hoffman je bio drugačiji od svih holivudskih glumaca

Filmska javnost se još uvek oporavlja od šoka nakon iznenadne smrti glumca Philipa Seymoura Hoffmana koji je prekjuče pronađen mrtav u svom apartmanu u New Yorku.

Hoffman je, kako piše CNN, pripadao holivudskoj eliti. Svaka njegova uloga ostavljala je traga, a kritičari mu naprosto nisu mogli ništa zameriti. Poslednjih godina glumio je u nekim od najvećih holivudskih filmova i sprijateljio se sa glumačkim velikanima.

Ali, uprkos tome bio je drugačiji. CNN donosi pet razloga zbog kojih je publika voljela glumca koji je preminuo u 46. godini usled predoziranja drogom.

Glumio je u nekim od najpopularnijih filmova u Hollywoodu. Svaka njegova uloga je bila zapažena, ali verovatno će najviše ostati upamćen po ulozi pisca Trumana Capotea iz 2005.godine koja mu je donela i Oscara.

Vredi spomenuti i uloge u filmovima "The Master", "Doubt" i "Charlie Wilson's War", "Boogie Nights"... Bio je jedan od onih glumaca koji je svaki film učinio izvanrednim bez obzira na temu.

Hoffman nije bio "gospodin Hollywood", već jedan od nas. Pratila ga je reputacija normalnog i jednostavnog muškarca. Nije živeo u vili u Hollywoodu, deca su mu pohađala javnu školu, vozio se metroom i izbegavao paparazze.

Hoffman je bio je i veoma cenjen pozorišni glumac. Studirao je dramsku umetnost u New Yorku i ostvario nekoliko zapaženih uloga na daskama koje život znače. Dva puta je bio nominovan za nagradu Tony, osnovao je pozorišnu kuću Labyrinth gde je producirao i režirao predstave.

Hoffman je bio glumac koji je svaku ulogu učinio velikom. Reditelji su mu poveravali i glavne uloge, ali je on briljirao igrajući i manje značajne likove. Ko može zaboraviti Freddieja Milesa u filmu "Talentovani gospodin Ripley" ili negativca u "Nemogućoj misiji 3". Hoffman je znao kada i kako prepustiti da svetla reflektora padnu na nekoga drugog.

Bio je glumčev glumac.

Nije nikada zaboravio svoju mamu, a ko može da ne voli takvog muškarca. Kada je izašao na scenu da primi Oscara za ulogu u "Capoteu" njoj je prvoj zahvalio.

"Odgojila je troje dece sama i zaslužuje da joj se čestita. Odvela me na moju prvu predstavu, ostajala je sa mnom i gledala finale NCAA. Moje strasti su postale njene strasti. Mama, budi ponosna, jer ja sam ponosan na tebe. Večeras smo ovde i sve je dobro", rekao je tada.

Website:klix.ba
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...