•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film Wesa Andersona otvara Berlinski filmski festival

Premijerom filma 'The Grand Budapest Hotel' američkog reditelja Wesa Andersona otvara se 64. Berlinski filmski festival, na kome će se prikazati više od 400 filmova, a njih dvadeset će se takmičiti za Zlatnog medveda.

Od američkih filmova tu je i "Boyhood" Richarda Linklatera, koji prati dečaka na putu njegovog odrastanja, s Patriciom Arquette i Ethanom Hawkeom u glavnim ulogama te, izvan konkurencije, ratna drama "Monuments Men" Georgea Clooneya, koji se pojavljuje u vodećoj ulozi, uz Matta Damona, Billa Murraya i Johna Goodmana.

U Berlinu će se dogoditi i svetska premijera integralne verzije filma "Nimfomanka" Larsa von Triera, o ženi (glumi je Charlotte Gainsbourg) koja kroz ličnu priču o neutaživoj želji za seksom progovara o potrazi za smislom i ravnotežom u životu.

Forest Whitaker, Harvey Keitel i Brenda Blethyn glavni su protagonisti filma "Two Men in Town" Rachida Bouchareba, 'kafkijanske' drame smeštene u teksaški gradić okružen pustinjom.

Doajen francuske kinematografije Alain Resnais dolazi s filmom "Life of Riley", što je treća njegova adaptacija dela britanskog dramatičara Alana Ayckbourna, a japanski veteran Yoji Yamada s filmom "Little House", u kojem kroz priču o emocionalnom životu svojih likova daje istorijsku sliku Japana u razdoblju pre i za vreme Drugog svetskog rata.

Za nagrade će se takmičiti i debitanti, Argentinac Benjamin Waishat sa "History of Fear" te Sudabeh Mortezai sa filmom na granici fikcije i dokumentarca "Macondo" o čečenskom dečaku u bečkom izbegličkom naselju.

U konkurenciji su čak tri kineska filma, "Blind Massage" Loua Yea, "Black Coal, Thin Ice" Diaoa Yinana i "No Man´s Land" Ninga Haoa i četiri nemačka, "Stations of the Cross" Dietricha Brueggemanna, "Inbetween Worlds" Feo Aladag, "Beloved Sisters" Dominika Grafa i "Jack" Edwarda Bergera.

Dodela nagrada Berlinskog filmskog festivala održaće se 15. februara, a njegovim će crvenim tepihom, najavljeno je, prošetati i velike zvezde, među ostalima, George Clooney, Tilda Swinton, Charlotte Gainsbourg i Forest Whitaker.

Zahvaljujući raznolikoj kulturnoj sceni i kompetentnoj publici, Berlin je već dugo kulturno središte umetnika iz celoga sveta, čemu na poseban način jednom godišnje doprinosi i Berlinale. Taj festival godišnje proda više od trista hiljada ulaznica, ugosti skoro 20 hiljada profesionalaca iz 124 zemlje i oko 3,7 hiljada novinara.

Website:vijesti.ba
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....