•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Filmovi sa Berlinala stižu u naše bioskope

MCF sa jednog od najpoznatijih svetskih festivala donosi nova ostvarenja Vesa Andersona, Klaudije Ljose i Džordža Klunija

“Grand Budapest Hotel”, novo ostvarenje kultnog reditelja Vesa Andersona, koje otvara 64. Berlinski filmski festival, domaća publika će imati priliku da vidi premijerno u okviru 42. Festa, koji se održava u Beogradu od 28. februara do 3. marta.

Priča filma “Grand Budapest Hotel” se dešava u imaginarnom, raskošnom hotelu negde u istočnoj Evropi, gde se prepliću živopisni karakteri i njihove ljubavi i mržnje, a u ulogama se pojavljuje plejada sjajnih glumaca: Ralf Fajns, Edvard Norton, Džud Lou, Adrijen Brodi, Bil Marej, Tilda Svinton. “The Grand Budapest Hotel” snimljen je u britansko-nemačkoj produkciji.

Iz netakmičarskog programa Berlinala izdvaja se film “Operacija: Čuvari nasleđa” (The Monuments Men), koji je režirao i ujedno u njemu glumi Džordž Kluni. Pored njega u akciji koja se odvija na kraju Drugog svetskog rata igraju Met Dejmon, Bil Marej, Džon Gudman i Kaejt Blančet. Film “Operacija: Čuvari nasleđa” biće prikazan van takmičarskog dela festivala, a publika u Srbiji biće u prilici da ga vidi u bioskopima već sledeće nedelje – od 13. februara.

Francuska glumica Lea Sejdu pored epizodne uloge u filmu “Grand Budapest Hotel”, glumi i u prelepoj francuskoj fantaziji “Lepotica i zver” (La belle & la bête) Kristofa Gansa koja će u okviru netakmičarskog dela Berlinala imati internacionalnu premijeru. U našoj zemlji u bioskopima publika će gledati Vansen Kasela u ulozi Zveri i talentovanu Leu, u ekranizaciji jedne od najpoznatijih francuskih bajki, već od 20. marta.

Peruanska rediteljka Klaudija Ljosa, čiji je film „Mleko tuge“ osvojio Zlatnog medveda 2009. godine i bio nominovan za Oskara, prikazaće premijerno svoje najnovije ostvarenje “Visina” (Aloft) u okviru Berlinala. Film u kome glume Dženifer Koneli i Silijen Marfi govori o majci odvojenoj od bolesne ćerke. U okviru Berlinala, Forest Vitaker kao bivši robijaš i Harvi Kajtel kao šerif opsednut osvetom suočavaju se u filmu “Dva čoveka u gradu“ (Two Men in Town), u režiji francusko-alžirskog reditelja Rašida Bušareba. Distributerska kuća MCF omogućila je da se i ova ostvarenja nađu na bioskopskim repertoarima ovog proleća.

Pored brojnih drugih svetskih filmova za nagradu Zlatni medved takmičiće se pomenuti britansko-nemački film “Grand Budapest Hotel” reditelja Vesa Andersona i kanadsko-francuski film “Visina” (Aloft) Klaudije Ljose.

Website:mcf.rs
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...