•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Zvanični trejleri za dva nova japanska animirana filma

Oba animirana filma odlikuje prava animacija koja postaje retkost na velikom platnu. Studio Ghibli izbacio je trejler za film originalnog naziva Kaguya-Hime No Monogatari (prevedenog kao The Legend of Princess Kaguya ili The Tale of the Bamboo Cutter) koji je režirao Isao Takahata (Grave of the Fireflies).

Kaguya se temelji na japanskom folkloru, konkretno na priči iz 10. veka poznatoj pod nazivom The Tale of the Bamboo Cutter koja govori o tajanstvenoj devojci Kaguya-Hime rođenoj u posebnoj, sjajnoj stabiljci bambusa. Nakon što ju je Taketori no Okina našao i prigrlio kao vlastitu ćerku sa svojom suprugom, svaka sledeća stabljika koju je posekao u sebi je imala grumen zlata.

Trejler za Kaze tachinu (The Wind Rises) je već bio prikazan na raznim filmskim festivalima, a stigla je i službena međunarodna verzija za ovu istorijsku fantaziju.

Reditelj i scenarist Hayao Miyazaki poznat je u anime svetu kao jedan od najboljih animatora našeg vremena. Na dugometražni animirani film inspirirao ga je vlastiti strip istoimenog naziva i roman Tatsua Horija, a u središtu je Jirō Horikoshi, dizajner poznatog japanskog borbenog aviona Mitsubishi A6M Zero iz Drugog svetskog rata.

Istorijska fantazija već je imala svoju svetsku premijeru, a o popularnosti govore i brojke BoxOffice-a prema kojima je širom sveta zaradio malo više od 112 miliona dolara!

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila