•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Doktor House u stvarnom životu izlečio pacijenta!

Jedan od nemačkih lekara koji je primio 55-godišnjeg pacijenta upućenog u Marburški centar za nedijagnostikovane bolesti u maju 2012. godine setio se epizode u kojoj je tim doktora House sumnjao na trovanje kobaltom.

Sumnja je potvrđena i u stvarnom životu i otkriveno je da je uzrok problema istrošeni umetnuti kuk koji je zamenjen keramičkim.

- Ubrzo nakon zamene kuka koncentracija kobalta i hroma u krvi počela se smanjivati i zdravstveno stanje pacijenta se stabiliziovalo - navodi se u prikazu slučaja.

Godinu dana nakon zamene dotrajalog umetnutog kuka, rad srca se poboljšao za 40 posto, nije više bilo temperature ni želučanog refluksa. Pacijentov sluh i vid tek su se delimično popravili, jer je oštećenje kobaltom bilo preteško.

Vođa tima Juergen Schaefer kaže kako je epizoda “House” s trovanjem kobaltom bila od pomoći, jer je zbog nje bio svestan problema s tim metalom, ali ističe da su naravno korištene i druge dijagnostičke metode.

- To pokazuje da solidno napravljen zabavni program zabavlja i edukuje, ali može i spasiti život - kaže on.

Serija “Dr House” rađena je po stvarnim medicinskim slučajevima i Schaefer ju je koristio u predavanjima kako bi skrenuo pažnju studenata medicine na retke ili neobične bolesti.

Website:avaz.ba
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu