•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Blue Is the Warmest Color (La vie d'Adèle - Chapitres 1 et 2) (2013)

Adela ima 15 godina i drži se onoga - devojka mora da izlazi sa momcima! Kada sretne viskog crnomanjastog Tomasa, odmah se zaljubi u njega i izgleda da su joj se svi snovi ostvarili. Međutim, njen život se okreće naopačke kada na ulici sretne Emu, mladu ženu s plavom kosom! Ema će joj otkriti pravu strast, i učiniti da se oseća kao odrasla žena. Adela više ne može da skriva svoju suštinu - ona voli devojke! Strasna i haotična ljubav je na početku...

Crno-beli strip
Film je adaptacija stripa “Le bleu est une couleur chaude“ Julie Maroh. Strip po kojemu je film dobio engleski naslov crtan je pretežno u c/b tehnici, s time da je samo Emmina kosa u plavoj boji.

Otkrivena u kafiću
Dok je Lea Seydoux trenutno verovatno najbolja i najpopularnija francuska glumica mlađe generacije, Adele Exarchopoulos je debitantica koju je reditelj Kechiche otkrio slučajno – u kafiću.

"U Kechicheovu filmu ljubav nema pol. Odavno se na velikom ekranu nisu zavrtele pokretne slike ovako univerzalne, a intimne, humane i tople ljubavne priče s tolikom navalom sirovih strasti i uzburkanih emocija na međi implozije i eksplozije, utelovljenih u neustrašivim mladim glumicama. Kechiche je ljubić uspešno venčao s dramom o emotivnom, duhovnom i fizičkom sazrevanju/seksualnom buđenju jedne devojke. Junakinju Adele upoznajemo s tipičnim adolescentskim problemima i hormonalnim previranjima koji se tiču škole i momaka"

Festivali: Zlatna palma u Kanu 2013

Žanr:drama, romansa
Godina:2013
Reziser:Abdellatif Kechiche
Scenario:Abdellatif Kechiche, Ghalia Lacroix
Uloge:Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche
Uzrast:NC-17
Award:43 nagrada i 29 nominacija
Box office:2.2M USD
Studio:Quat'sous Films, Wild Bunch, France 2 Cinéma
Zemlja:France
Website:www.facebook.com/BlueIsTheWarmestColour
Jezik:francuski
Trajanje:179 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...