•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

FEST 2014 u Nišu - revija najboljih filmova sa FEST-a

U bioskopu "Vilin Grad" od 1. do 9. marta biće održana Revija najboljih filmova sa FEST-a 2014. U okviru Revije publika će moći da vidi 17 najnovijih ostvarenja vrhunske svetske kinematografije, 17 filmova koji će obeležiti ovu godinu. Najbolju selekciju filmova sa festivala iz Kana, Toronta, Berlina, kao i zlatni presek autorskog, dokumentarnog i domaćeg filma, odnosno najnovije filmove Džarmuša, Polanskog, Terija Gilijama, Braće Koen, Larsa Von Trira, Soderberga, Vajde, Vudija Alena. Tokom trajanja Revije, na repertoaru bioskopa "Vilin Grad" naći će se po dva filma, i to u treminima od 18 i 19 sati i 30 minuta. Cena ulaznice je 290 dinara.

Reviju najboljih filmova sa FESTA-a otvoriće domaći film Top je bio vreo u režiji Slobodana Skerlića. Tema filma je odrastanje, sazrevanje dečaka u opkoljenom, bombardovanom Sarajevu početkom devedesetih godina. Granata s brda ubija roditelje desetogodišnjaka tokom opsade Sarajeva 1994. Dečak prestaje da govori. Prihvata ga komšinica i neguje kao svog sina. Kada dečaka lokalni nasilnici izbace iz opustošenog stana, on počinje da lunja ulicama sa školskim drugom, gde prerano i prebrzo prolazi kroz proces odrastanja. Upoznaje sa značenjem reči sila, seks, smrt. Uči kako se napreduje. Uči o sistemu vrednosti. Uči o tome šta je važno u životu. Komšinica bezuspešno pokušava da ga zaštiti. Dečak srlja u propast. Smrt i patnja postaju deo njegove svakodnevice.

Na Reviji će biti prikazani i filmovi: Kradljivica knjiga, Grand Budapest Hotel, 12 godina ropstva, Nulta teorema, Lepotica i zver i drugi, a kompletan program, termine i trejlere filmova možete pogledati na sajtu bioskopa "Vilin Grad".

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...