•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminuo glumac Dušan Poček

Poznati glumac Dušan Poček preminuo je 18 marta u Beogradu u 82. godini. Jedna od uloga po kojoj ga publika pamti je Jezdimir Uskokovića u popularnoj seriji “Bolji život”, kako piše Blic.

Ali i po onima koje je igrao u serijama i filmovima, šezdesetih u “Putu oko sveta”, “Bokseri idu u raj”, sedamdesetih “Ljubav na seoski način”, “Salaš u malom ritu”, “Više od igre”, osamdesetih “Vruć vetar”, “Kamiondžije”…. I tako dalje, i tako redom. Odmah po završetku Akademije došao je u Beogradsko dramsko pozorište čiji je član bio do penzionisanja.

Njegov pozorišni, višedecenijski kolega Zoran Đorđević kaže da uprkos tuzi koju smrt neminovno donosi Dušana Počeka se, pre svega, sećamo s vedrinom:
- Manje je poznato da je Poček studirao medicinu. Bio je, ako se ne varam, pred sam kraj tih studija kada je došao na Akademiju. I ceo život je bio posvećen i medicini. U pozorištu smo ga zvali ‘doktore’. Zbilja kada god nekome nije bilo dobro uvek smo se prvo obraćali Počeku a on bi ispitivao kakve su tegobe a zatim konstatovao o čemu se radi uz opasku ‘ma nije to ništa’ ili ‘nemoj da se zezaš to može biti opasno, idi kod lekara’ a ispostavljalo se da je gotovo uvek bivao u pravu.

Đorđević ističe da je Poček bio vrstan glumac i sjajan kolega:
- Relativno rano je svrstan u fah komičara pa je pretežno dobijao takve uloge a bio je odličan dramski glumac, oni koji su ga znali sa Akademije očekivali su da će se razvijati u tom pravcu. Na sceni Beogradskog dramskog odigrao je čitav niz uloga. Pomenimo Jovicu Ježa u “Nikoletini Bursaću”, predstavi koja je igrana preko 400 puta.

Jedna od pozorišnih uloga koju je digo igrao a igrao ju je do penzije je u predstavi “Poltron”.
- Obzirom da je nova praksa BDP-a da penzioneri ne igraju dolazio je ponekad u pozorište da poseti prijatelje i kolege. Kada sam ga poslednji put video, pre par meseci, bio je pomalo klonuo, govorio je o svojoj tuzi što više ne igra u svom pozorištu”.

Na internetu se može naći konstatacija da je Dušan Poček bio “sajber penzioner” jer aktivan kada je reč o novim tehnologijama i internet sferi.

Sahrana Dušana Počeka, po njegovoj želji, biće u krugu najuže porodice a na Novom groblju.

Website:www.blic.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....