•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Evolucija filma u tri minuta

Diplomirani montažer i autor Skot Juing napravio je film 'Evolucija filma' koji traje 3 minuta, i u kojem je pokazao svoje umeće filmske montaže na scenama koje prikazuju evoluciju pokretnih slika od samih početaka 1878. godine do danas.

"Ova montaža beleži evoluciju filma od njegovog postanka 1878. od Edvarda Majbridža do braće Limijer 1895. "Putovanje na Mesec" Žorža Melijesa 1902. godine je bio totalni izazov i od tada se krećemo prema prvim bioskopskim hitovima počevši od 1920-2014 ... ovaj deo montaže je hronološki," rekao je Juing.

Prema rečima autora, mnogi dani i sati potrošeni su tokom traženja odgovarajućih filmova i kadrova, potom preuzimanja istih sa neta i sređivanja svih detalja.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....