•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Futuristička Nulta teorema u bioskopima od 10. aprila!

„Nulta Teorema“ (The Zero Theorem) je najnoviji naučno-fantastični film režisera Terija Gilijama. Film prati Koena Leta, koga glumi Kristof Volc, povučenog kompjuterskog genija koji radi na formuli kako bi utvrdio da li život sadrži neko značenje. Naša publika biće u prilici da vidi svet informatičkog društva u filmu „Nulta teorema“ od 10. aprila u bioskopima širom zemlje.

„Nulta teorema“ se bavi društvom budućnosti, a zapravo želi nešto subverzivno da kaže o društvu sadašnjosti. Gilijam direktno kritikuje savremeno advertajzing društvo i pokazuje do kog nivoa apsurda ono može da evoluira. Gilijam je izjavio da „Nulta teorema“ spada u deo trilogije distopijskih satira uz „Brazil“ i „12 Majmuna“.

Glavni lik „Nulte teoreme“ je informatičar po imenu Koen, koji radi sa digitalnim entitetima kompleksinijim od brojeva. Njegov najveći san je da radi od kuće, daleko od „korporativnih kutija“ u koje smeštaju radnike, gde će moći da čeka umišljeni telefonski poziv od nekoga ko će mu reći šta je smisao života. Socijalno izopšteni Koen na kraju će dobiti dozvolu da radi od kuće, ali na specijalnom projektu „menadžmenta“ koji se zove dokazivanje „Nulte teoreme“, odnosno teorije po kojoj je sve u univerzumu besmisleno i sve će se završiti kako je i počelo, velikim praskom u ništavilo.

Na putu kompleksnog dokazivanja da zapravo ništa ne postoji, Koen će biti u prilici da sretne galeriju „gilijamovski“ bizarnih likova, uključujući tu i kolgerlu, mladog informatičkog vunderkinda Boba i kompanijske klonove.

Kao nepopravljivi vizualista, Gillijamtvrdi da bi ovo mogao da bude najekstremniji film koji je do sada snimio. Film se bavi i ranijim rediteljevim preokupacijama – odnosom između sadašnjosti i prošlosti, tankom crtom između stvarnosti i fantazije, slobodom i postojećim poretkom.

Koena glumi Kristof Volc, dvostruki dobitnik Oskara za Tarantinove filmove, dok se u živopisnim sporednim ulogama pojavljuju Met Dejmon, Tilda Svinton i Dejvid Tulis.

Website:mcf.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...