•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Night Falls on Manhattan (1996)

Ako želiš ostati čistih ruku, postani sveštenik - često je savet svakome ko sledi karijeru koja se na bilo koji način dodiruje sa policijsko-kriminalnim okruženjem, bio on advokat, policajac ili neko treći. Izvrsna kriminalistička drama reditelja Sidney Lumeta pripoveda upravo o tankim linijama razgraničenja pravde i kriminala, hodajući po kojima se okliznu i oni s najboljim namerama. Minuciozno razrađen scenario u Lumetovoj je režiji dobio dostatno prostora za disanje, a za njegovu su uverljivost ponajpre zaslužni sjajni glumci među kojima se ističe Andy Garcia kao neodlučni advokat.

Advokat Sean Casey (Andy Garcia) pozvan je u tim državnog tužioca kako bi pokrenuo postupak protiv ozloglašenog narko-bossa Jordana Washingtona (Shiek Mahmud-Bey), koji je optužen za ubistvo dvojice policajaca i ranjavanje trećega, Seanovog oca Liama (Ian Holm). Publicitet koje suđenje dobija u medijima mogao bi se pozitivno odraziti na Seanovu karijeru, ali čini se kako Washingtonov branilac Sam Vigoda (Richard Dreyfuss) raspolaže informacijama koje bi mogle razotkriti korupciju unutar gradske policije. Sean je razapet između osećaja za pravdu, svoje karijere i odanosti porodici.

Proverite zašto je film 'Night Falls on Manhattan' jedan od naslova iz krimi-drama žanra o kome se dugo vremena pričalo i koji je dobio odlične kritike publike a i kritike.


Žanr:krimi, drama
Godina:1996
Reziser:Sidney Lumet
Scenario:Robert Daley, Sidney Lumet
Uloge:Andy Garcia, Richard Dreyfuss, Lena Olin
Uzrast:R
Award:1 nominacija
Box office:9.88M USD
Studio:Paramount Pictures, Spelling Films
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:113 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila