•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Phantom Carriage (Blu-ray) Criterion Collection

Criterion // 1921 // 106 Min //

Criterionovo Blu-ray izdanje „The Phantom Carriage“ moglo bi da propati transfer sa zapisa starog 90 godina, ali je zapanjujuće kakvu tehnlogiju poseduju, obzirom na izgled ovog diska. Criterion jedini ume da prebaci nemi film i zadrži taj njegov izgled. Nema on savršen transfer, da se odmah razjasni, postoje mnoga oštećenja, ali bistrina koju tražite na Blu-rey disku jeste ovde. Konstruisali su film do izuzetnih rezultata.

Za zvuk, imamo dva zapisa koji su jaki u svom stereo miksu. Prvi je komponovan od strane Matti Byea, drugi od strane švedske eksperimentalne elektro grupe KTL. Na vama je da li ćete orkestar ili elektroniku.

Dodaci su božanstveni. Istoričar Casper Tybjerg objašnjava značaj filma preko najsitnijih detalja. Sve što je rekao od velikog je istorijskog značaja za kinematografiju.

Tu je i petnaestominutni razgovor sa Ingmarom Bergmanom, preuzetog iz intervjua sa Gösta Wernerom, 1981-e godine, iz dokumentarca: „Victortor Sjöström: A Portrait“, u kojem govori o uticaju reditelja na njega samog i odluci da ga odabere sa film „Wild Strawberries.“

Disk završava esejom o vezi između Sjöströma i Bergmana, kao i ostalim snimcima iz studija Råsunda , gde je i „The Phantom Carriage“ započeo sa produkcijom.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu