•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mutanti raspametili kritičare

Svega nekoliko dana nakon što je započeo svoj bioskopski život, novo kinematografsko ostvarenje iz serijala o mutantima superherojima pod nazivom "X-men: Dani buduće prošlosti" oduševio je filmsku kritiku.

Fantastična avantura, prenesena sa stranica stripova na velika platna, na momente će zbuniti nedovoljno pažljive gledaoce zbog stalnog putovanja kroz vrijeme u prošlost i budućnost, a izdvaja se i po tome što sadrži sve likove iz prethodnih šest delova franšize.

"Ovo je, u stvari, spektakularno dobar film, prosto je za nevericu koliko je dobar", ističe Piter Trevers, jedan od najpoznatijih svetskih filmskih kritičara.

Ipak, Trevers upozorava sve koji nisu imali ranije priliku da se susretnu sa "X-men" franšizom, a planiraju pogledati film.

"Ako ste 'X-men' početnik, morate biti ili 'naduvani' ili nadoknaditi sve ono što niste pogledali pre ovog dela", kaže on kroz smeh.

Mutanti se ovoga puta suprotstavljaju i bore protiv Čuvara, horde robotizovanih lovaca na mutante, koje je sedamdesetih godina kreirao zli naučnik, doktor Bolivar Trask, koga glumi sjajni Piter Dinklidž.

U cilju zaustavljanja pošasti oličene u Čuvarima, ostareli Magneto i Profesor Iks, u čijim ulogama su Jan Mekelen i Patrik Stjuart, poslaće Vulverina, kojeg tumači Hju Džekmen, natrag kroz vreme u 1973. godinu. Vulverin će se tamo sresti sa mlađim verzijama Magneta i Profesora Iksa, koje su utelovili Majkl Fasbender i Džejms Mekavoj, reprizirajući tako uloge iz dela "X-men: Prva klasa".

Takođe, kritika ne bira reči hvale kada su u pitanju Fasbender i Mekavoj, koji su doneli filmu preko potrebnu svežinu, a izdvaja se i novopridošli Evan Piters, koji kao Kviksilver igra krucijalnu ulogu u bekstvu iz zatvora iz Pentagona.

Ipak, nešto što nikoga neće iznenaditi je činjenica da je mlada glumica Dženifer Lorens pojavljujući se u ulozi Rejven, odnosno Mistik, svima ukrala šou, premda joj je koža presvučena slojem plave boje skoro 80 procenata pojavljivanja u filmu.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...