•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Poslovni klub Dalas' i 'Samo ljubavnici opstaju' u bioskopima

Biografska drama „Poslovni klub Dalas“ (Dallas Buyers Club) koju je režirao Žan-Mark Vali i ostvarenje Džima Džarmuša „Samo ljubavnici opstaju“ (Only Lovers Left Alive) od ove nedelje se prikazuju u domaćim bioskopima.

Zasnovan na istinitim događajima, “Poslovni klub Dalas” je priča o borbi jednog čoveka u neizvesnom vremenu u Americi. Glavni junak, Ron Vudruf je električar i rodeo kauboj. Tokom 1985, on vodi lakomisleni život i sledeće godine prilikom rutinskog pregleda lekari otkrivaju da je HIV pozitivan i daju mu trideset dana života. On ne pristaje na smrtnu kaznu i tokom ubrzanog istraživanja načina lečenja otkriva veliki broj lekova i tretmana koji nisu odobreni u Americi i počinje da ih krijumčari, izazivajući svojim metodama medicinske i naučne zajednice, uključujući i njegovog lekara, Evu Saks. Autsajder u gej zajednici, Ron pronalazi neobičnog saveznika u Rajonu, transeksualcu koji deli Ronovu veliku želju za životom i njegov preduzetnički duh, tražeći da se spreče vladine sankcije protiv prodaje neodobrenih lekova. Oni osnivaju „poslovni klub“, u kome HIV pozitivni ljudi plaćaju mesečnu članarinu kako bi dobili pristup mesečnim zalihama lekova. Duboko u srcu Teksasa, Ronov pionirski podzemni kolektiv glasno odzvanja. Uz rastuću zajednicu prijatelja i klijenata, Ron se bori za dostojanstvo, obrazovanje i prihvatanje. U godinama posle njegove dijagnoze, “usamljeni jahač” živi život punim plućima, kao nikada pre.

Film je osvojio brojne nagrade među kojima se posebno izdvaja Oskar za najbolju mušku ulogu (Metju Mekonahi) i Oskar za sporednu mušku ulogu (Džared Leto), kao i nagrada Zlatni globus koju su u istim kategorijama osvojila dva popularna glumca.

Radnja filma Džima Džarmuša „Samo ljubavnici opstaju“, sa Tildom Svinton i Tomom Hidlestonom u glavnim ulogama, smeštena je u romantičnu pustoš Detroita. Underground muzičar Adam, duboko potresen smerom u kome ide savremeni svet, ponovo se sreće sa svojom zagonetnom ljubavnicom Evom. Njihova ljubavna priča je već izdržala nekoliko vekova i oni ne pripadaju svakodnevnom svetu. Oni žive noću, oni su vampiri. Ponovni romantični susret prekida Evina divlja i nekontrolisana mlađa sestra. Da li ovi mudri, ali krhki autsajderi mogu opstati dok se moderni svet rasprada oko njih?

„Poslovni klub Dalas“ je od 05.06. na repertoaru bioskopa Tuckwood, a „Samo ljubavnici opstaju“ od 04.06. u Dvorani kulturnog centra Beograda.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...