•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Serije uskoro i u bioskopima?!

Holivudska industrija sve više razmišlja o prikazivanju pojedinih TV serija, ili barem nekih od njihovih najuspešnijih epizoda, u bioskopskim salama.

Kada se govori o "prelasku" serije na veliko platno, obiÄno se misli o njihovoj adaptaciji u film, bilo da je reÄ o direktnom nastavku, kao u sluÄaju popularnog serijala "Seks i grad", ili o sasvim novom projektu, u primeru "Oženih se vešticom".

Ovog puta se, meÄ‘utim, razmišlja o bukvalnom prelasku na veliki ekran, tj. o prikazivanju TV serija u bioskopima, i to ne u okviru nekog posebnog festivala, već u redovnom repertoaru.
Ideja, koja sve više nailazi na odobravanje u Holivudu, predviÄ‘a za poÄetak prikazivanje poÄetne ili završne epizode neke išÄekivane ili popularne serije u multipleks salama.

Ova zanimljiva strategija potekla je 2013. od ameriÄkog reditelja Stivena Sodeberga prilikom emitovanja poslednje epizode kultne serije "ÄŒista hemija".

Reditelj filmova "Igraj svoju igru", "Putevi droge" i "Erin BrokoviÄ" je tada za list Empajer rekao: "Mislim da bi bilo kul spojiti dve poslednje epizode serije i prikazati ih u bioskopu. ÄŒitav dogaÄ‘aj bi mogao da bude unapred najavljen i reklamiran. Odziv bi sigurno bio veliki. To još niko nije uradio."

Godinu dana nakon ove izjave magazin Varajeti ponovo pokreće debatu uz, ovog puta, uÄešÄ‡e vlasnika bioskopskih dvorana.

Tim Vorner, generalni direktor Cinemarka, treće najveće mreže bioskopa u SAD-u, sa više od 330 sala i 4.450 ekrana, smatra da bi gledanje "Igre prestola" na velikom platnu bio "izuzetan dogaÄ‘aj i uzbudljivo iskustvo".

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu