•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Double Take (2001)

Daryl Chase je mlad i uspešan wallstreetski finansijski stručnjak. Čini se da ga u usponu na sam vrh finansijske industrije ne može više ništa zaustaviti, a posebno nakon uspešne transakcije teške stotinjak miliona dolara. Ali, berzanski mešetar ne zna da je meksička kompanija, jedan od njegovih najboljih klijenata, samo paravan moćnoga narkokartela i da je upravo obavio jedno od većih "pranja" nezakonitog novca. Shvativši da mu o koncu ne visi samo sloboda, nego i sam život, upušta se u bezglavi beg preko celih Sjedinjenih Američkih Država.

Za petama su mu pravi i lažni agenti svih mogućih saveznih agencija, ali i mafijaši. Prave nevolje ga čekaju tek u Meksiku gde se poteri pridružuje korumpirana policija i povezuje ga sa ubistvom lokalnog guvernera. Begunac ipak uspeva iz svega izaći neokrznut i to najviše zahvaljujući pomoći nametljivoga, ali nadasve delotvornog Freddyja Tiffanyja, čoveka sa hiljadu lica i identiteta...

"Policajac i lažljivac", zabavnu komediju o newyorškom afroameričkome yuppieju koji se preko noći pretvara u begunca bez novčića u džepu i prisiljen je na snalaženje u okolnostima u kakvima se nikada nije susretao i prihvatanje pomoći od ljudi kakve je dotad poznavao samo s ekrana, snimio je 2001. godine, prema vlastitom scenariju nadahnutom perom poznatog Grahama Greenea, američki reditelj George Gallo.

Greenovski svet dvostruke špijunaže, slikovitog lokalnog kolorita, uzbudljivog bega i junaka koje progone nepoznata središta moći, Gallo je obojio humorom koji u interpretaciji dvojice odličnih komičara, Orlanda Jonesa i posebno Eddieja Griffina, povremeno poprima elemente neodoljivo zabavne parodije svega postojećeg.

Reč je o dobro odmerenom i uspelom miksu popularnih filmskih žanrova koji razonođuju i opuštaju. U efektnim epizodnim ulogama pojavljuju se Edward Herrmann, Gary Grubbs i Shawn Elliott.

Žanr:akcija, komedija, krimi
Godina:2001
Reziser:George Gallo
Scenario:Graham Greene, Guy Elmes
Uloge:Orlando Jones, Eddie Griffin, Gary Grubbs
Uzrast:PG-13
Box office:11.7M USD
Studio:Kumbaya Productions Inc., Permut Presentations, Rat Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:88 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila