•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Spielberg želi da ekranizuje scenario na koji su gotovo svi zaboravili

Velik broj scenarija koje hollywoodski studiji otkupe nikada ne dobiju priliku da ugledaju svetlo dana. Jedan od takvih scenarija je i onaj za film Montezuma, napisan od strane Daltona Trumba pre čak pola veka. Glavna zvezda filma trebao je biti Kirk Douglas, koji je sa Trumbom sarađivao na Spartacusu, dok je rediteljsku stolicu trebao da preuzme Martin Ritt. Priča bi se bazirala na mračnom odnosu između španskog konkvistadora Hernanda Corteza i aztečkog poglavice Montezume.

Montezuma bi ipak mogao biti snimljen i to pola veka otkako je planiran. Govori se o tome da je upao u oko velikom trojcu koga sačinjavaju Steven Spielberg, Javier Bardem i Steve Zaillian. Uključivanje navedenih sigurno bi poguralo film jedan korak napred prema produkciji. Scenario je u potpunosti
zaokupio pažnju Bardema jer je uprkos naslovu filma, priča ispričana iz Cortezove perspektive, a
Bardem je baš zagrizao za to da on glumi Corteza. Inače, da vas podsetimo, Cortez je bio španski konkvistador koji je doplovio u Meksiko 1519. godine, zarazio domorodce velikim boginjama, sprijateljio se, a zatim zarobio poglavicu Montezumu, poklao Azteke, i napravio dete Montezuminoj ćerki, nakon što su Montezumu ubili domorodci.

Priča je dovoljno zanimljiva da bi mogla zainteresovati Spielberga koji trenutno ne radi ni na jednom
projektu. Nakon što je na neodređeno odložio snimanje Robopocalypse i adaptacije filma American Sniper, još uvek nije našao novi film kojem će se posvetiti. U svakom slučaju, Spielberg ako ne bude bio reditelj filma, sigurno će se pojaviti u ulozi producenta zajedno sa Zaillianom. Pretpostavlja se da će film biti snimljen u saradnji između studija DreamWorks i Fox.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila